Hoppa till innehåll

Upphandlare ref.nr. 83/24

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Kommunledningsförvaltningen lyder direkt under Kommunstyrelsen och inkluderar arbetsgivarenheten, ekonomienheten, näringslivsenheten, säkerhetsenheten, IT-enheten samt service- och kommunikationsenheten. Arbetet leds av kommundirektören som är direkt underställd den politiska ledningen. Förvaltningen ansvarar för service till den interna och politiska organisationen.

Anställningen är centralt placerad vid vår ekonomienhet som tillhör kommunledningsförvaltningen där även servicefunktioner som exempelvis IT, information, juridik och kansli m.fl. finns. Ekonomienheten har 15 medarbetare och ansvarar för övergripande ekonomi-, inköps- och upphandlingsarbete i Kalix kommun. Arbetsuppgifterna består av kommunens budget, redovisning, uppföljning och prognosarbete, bokslut och finansiering samt inköp och upphandling. Enheten arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar. Tre kollegor arbetar tillsammans med området inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter
Uppdraget som upphandlare innefattar att:

  • Planera och genomföra upphandlingar enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling), avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning samt direktupphandlingar.
  • Arbeta fram samt granska upphandlingsdokument och avtal
  • Säkerställa att upphandlingar genomförs på ett juridiskt korrekt sätt
  • Samverka med kommunens verksamheter för att analysera marknaden, identifiera behov och krav och hitta effektiva inköpsstrategier
  • Ge löpande råd och stöd till verksamheterna genom hela upphandlingsprocessen
  • Arbeta med utvecklingen av kommunens inköps- och upphandlings- samt avtalsuppföljningsprocesser, förenkla tillhörande rutiner och implementera nya arbetssätt kommunövergripande
  • Ansvara för digital och muntlig information och dialog om kommunens inköp och upphandlingar via en uppdaterad hemsida, kommunens etablerade övriga informationskanaler samt träffar med näringslivet.

Under år 2025 kommer en stor del av arbetsuppgifterna utgöras av att bidra med inköpsperspektivet i kommunens projektgrupp för det pågående införandet av ett nytt e-handelssystem.

Leverantörsdialoger och informationsträffar både internt i kommunen och med leverantörer blir ett vanligt inslag bland dina arbetsuppgifter och du planerar och genomför dem såväl självständigt som ibland tillsammans med kollegor.

Kompetenser
Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning (ekonomi, juridik, inköp) eller yrkeshögskola alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • Praktisk erfarenhet av arbete med upphandling och inköp samt goda kunskaper i LOU
  • Stark analytisk förmåga och ett affärsmässigt tankesätt
  • Erfarenhet av att arbeta med upphandlingssystem, god digital mognad och vana av att arbeta i Office 365.

Eftersom du kommer att samarbeta med en stor variation av kommunens verksamheter och leverantörer behöver du kunna anpassa din kommunikation efter varje målgrupps behov.

Du är trygg och tydlig samt förtroendeingivande och att hålla i presentationer, föreläsningar och utbildningar är en naturlig del av din arbetsvardag.

Du har en väl utvecklad förmåga att se helheten och därmed strukturera och prioritera självständigt bland dina arbetsuppgifter

Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid 100% med tillträdesdag enligt överenskommelse.
Urval sker löpande.
Ansökningar tas emot t.o.m. 2024-08-13

Kalix kommun är ett förvaltningsområde för finska och meänkieli. Kunskaper i dessa är meriterande.
Din ansökan behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Kontaktpersoner
Rekryterande chef
Jeanette Larsson, tel. 0923-650 15
Sandra Ahlbäck, tel. 0923-650 21

Facklig företrädare
Kristina Henriksson, tel. 


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se