Hoppa till innehåll

Försäljningschef till Elmia i Jönköping

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en erfaren ledare som brinner för försäljning och vill vara med och forma framtidens mässupplevelser? Elmia accelererar sin tillväxt och söker därför efter en engagerad Försäljningschef som kan leda Elmias utveckling inom försäljning. Här får du chansen att leda med korta beslutsvägar och ett personligt ledarskap. Om du brinner för försäljning och har ett öga för att skapa affärsmöjligheter, samtidigt som du vill vara en del av ett kreativt och samarbetsorienterat team, då vill vi att du söker rollen hos oss!

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


Det här är Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Elmia AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilket i sin tur ägs till 100 % av Jönköpings kommun.

Om din roll

I rollen som Försäljningschef leder och ansvarar du för försäljningen med målet att attrahera utställare till Elmias olika mässor. Utöver försäljning av monteryta ser du också till att kunder erbjuds ytterligare tjänster, vilka ständigt utvecklas och förfinas. Med din erfarenhet och ditt strategiska tänk identifierar du nya möjligheter och effektiva metoder för att driva Elmias försäljning framåt.

Rollen innefattar ansvar för ledarskap, budget, genomförande och uppföljning av intäktsflöden. Du arbetar såväl operativt som strategiskt, med ansvar för att leda och inspirera Elmias säljteam som idag består av nio personer.

Huvudfokus ligger på att uppnå försäljningstillväxt och bibehålla lönsamhet genom att leverera resultat från både befintliga och nya affärer. Du kommer att spela en nyckelroll i vår affärsutveckling och vara en viktig medlem i ledningsgruppen.

Som en del av ledningsgruppen kommer du att ha ett starkt fokus på att utveckla det strategiska försäljningsarbetet i nära samarbete med våra Affärsområdeschefer samt med VD. Tillsammans skapar vi inspirerande och attraktiva utställningsmiljöer i Elmias lokaler! 

Fokus i din roll

  • Arbeta med strategiskt ledningsgruppsarbete där du aktivt bidrar med idéer och övergripande utveckling för ökad lönsamhet.

  • Leda och stötta säljteamet i deras vardagliga arbete för att nå maximal försäljningsframgång.

  • Ansvara för att kontinuerligt förbättra och utveckla företagets säljprocesser och säljsystem (CRM) för att nå ökad effektivitet och resultat.

  • Bidra till utvecklingen av Elmias digitala försäljningsstrategier

  • Säkerställa att vi når våra mål och kontinuerligt förbättrar våra processer inom försäljning.

Arbetslivserfarenhet

Vi söker en erfaren ledare med gedigen erfarenhet av försäljning inom B2B. Vilken bransch du kommer ifrån spelar mindre roll, utan för oss är det viktigt att du är intresserad av och har arbetat med CRM-system samt att du har ett intresse och nyfikenhet för digital utveckling. Vidare har du en god förståelse kring försäljning och därmed goda resultat med dig i tidigare uppdrag/anställningar. Du är van vid att följa upp ekonomiska resultat och analysera dessa för att driva verksamheten framåt.

Personliga egenskaper

Vi letar efter någon som vill springa tillsammans med oss på Elmia! Därför ser vi att du som person är handlingskraftig och vågar driva förändring, detta tillsammans med ditt team. Du har en passion för människor, affärer och ledarskap. Vidare är du en lagspelare med en naturlig förmåga att bygga relationer och trivs med att leda ditt team, både på ett operativt samt strategiskt plan. För att trivas som bäst i rollen tror vi även att du är en modig person som trivs i en roll med varierande arbetsdagar.

Vi söker någon som vill vara en del av Elmias resa och som tillsammans med oss kan bidra till vår fortsatta framgång. Är du redo att ta nästa steg i din karriär och bli en del av vårt framgångsrika team? Ansök idag och bli vår nya Försäljningschef!

Bra för dig att veta

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

  • Du rapporterar till VD.

  • Placeringsort är i Jönköping.

  • Vid eventuella frågor: Kontakta någon av Poolias Rekryteringskonsulter Linnea Broman på 072-078 83 17 eller Jonna Jonsson på 072-177 52 68.

Som vår nya Försäljningschef kommer du att förstärka oss i vårt arbete mot visionen ”Världens grönaste mötesplats för innovationer, affärsutveckling och upplevelser.” Ta steget och gör något viktigt och bra – ansök nu och bli en del av Elmias framtid!

VÅR REKRYTERINGSPROCESS:

I denna process kommer vi att gå igenom alla inkommande ansökningar först v. 31, då för att se hur väl din profil matchar kraven för tjänsten. Intervjuer och tillsättning kommer att göras därefter. Ser vi dig som en av våra potentiella kandidater kommer vi att kontakta dig för en intervju. I samband med detta får du information om upplägget för intervjun samt övriga steg i processen såsom ytterligare intervjuer, tester och referenstagning. Om du inte går vidare i processen blir du informerad om detta senast när vi har tillsatt tjänsten.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se