Hoppa till innehåll
Elis Textil Service AB logotyp

Distributionschef

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Välj inte Elis om du anser att flest högskolepoäng vinner...

...men om du vill vara del av ett företag som är ledande inom cirkulära tjänster och tror på såväl individuell som kollektiv framgång - välkommen till oss!

Med vår hjälp har svenska företag och organisationer kunnat omge sig med hela och rena textilier sedan 1950. Sedan dag ett har vi hyrt ut, hämtat, tvättat och lagat - om och om igen med kundens behov i centrum. Hundratusentals arbetskläder, mattor, torktrasor, bädd-, bad- och bordstextilier cirkulerar dagligen mellan Elis tvätterier och kunder inom vård och omsorg, industri, handel, renrum, hotell och restaurang.

Vill du jobba i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? 

Distributionschef till Vaggeryd

Brinner du för logistikfrågor och vill vara med och skapa en verksamhet som ständigt är på topp? Då har du möjligheten hos oss! Vår nuvarande distributionschef kommer inom kort att gå vidare till nya utmaningar inom bolaget så vi behöver dig omgående. Vi har ett tydligt mål satt till 2030 att ha en fossilfri fordonsflotta så missa inte möjligheten att vara med på denna omställningsresa mot ett bättre klimat!

Vad innebär rollen som distributionschef?
Som distributionschef kommer du att ha en nyckelroll med ansvar för hela vår fordonsflotta med 10 fordon. Du kommer att ha ansvaret för att vi levererar textilier till våra kunder inom våra produktområden hotell/restaurang, arbetskläder men även vård. Distributionsområdet är stort och sträcker sig över stora delar av Småland, Östergötland, Blekinge och Halmstad/Falkenberg.

På arbetsplatsen i Vaggeryd jobbar totalt 50 personer och i ditt närmsta team är ni 8 egna chaufförer och 6 inhyrda. Tillsammans ska ni bland annat säkerställa att vi levererar utmärkt service till våra kunder och all distribution sker i en cirkulär hyreslösning.

Övriga arbetsuppgifter:

 • Budget och kostnadsansvar för ditt ansvarsområde.
 • Ansvara för uppföljning och analys av resultat, budget och mål och utifrån dessa vidta åtgärder för att säkerställa ett kostnadseffektivt arbetssätt.
 • Ansvara för planering, schemaläggning, rekrytering, kompetensutveckling och utbildning av medarbetarna.
 • Ansvara för fordonsparken med allt från inköp av nya fordon, försäljning av fordon, besiktning, reparationer, underhåll, skatter mm.
 • Driva förbättringsarbete såsom turoptimering. 
 • Ansvara för att vi följer satta säkerhetsföreskrifter, kundspecifika krav samt företagets policys och värderingar.
 • Se till att våra kunder får sina textilier i rätt tid och på rätt plats.
 • Det förkommer även att du tillsammans med kundservice besöker våra kunder för bästa kundvård och kundnöjdhet.
 • Coacha och motivera personal för att de som ett team ska nå sina uppsatta mål.
 • Bidra och verka för ett gott samarbetsklimat mellan våra olika avdelningar.

I denna roll kommer du att ingå i den lokala ledningsgruppen.

Vad har Helene Svensson, platschef, att säga om tjänsten och företaget?

”Här på Elis i Vaggeryd kommer du att mötas av ett team med siktet inställt mot framtiden. Tillsammans med övriga funktioner på anläggningen siktar vi mot att möta våra kunders behov och ständigt utvecklas för att bli bäst på service.

Som distributionschef kommer dina arbetsuppgifter att vara både varierande och utmanade men gemensamt är att fokus ligger på utveckling, säkerhet, kommunikation och samarbete. Du kommer även vara ansvarig för de distributionsprojekt som vi driver med syftet att lyfta vår anläggning till nästa nivå.” 

Vem är du?
För att passa i rollen, krävs det att du kan hantera olika personer med olika behov och kan leda och fördela arbetet. Du har tidigare erfarenhet från en ledande befattning och har ett coachande förhållningssätt. För att nå framgång i rollen, behövs en stor portion affärsmässighet, att förstå vikten av högkvalitativ service till kunder samt ha en lösningsorienterad inställning. Tempot är högt och du bör ha förmågan att hantera många uppgifter parallellt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad har du med dig?

 • Teknisk kunskap om lastbilar och kunskap kring service
 • Sakkunskap kring utbildningskrav, lagkrav, kör- och vilotidsförordning, rapporteringar mm.  rörande chaufförsarbetet
 • Kunskap kring fackliga avtalsfrågor och fackliga förhandlingar
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Vi ser gärna att du har en analytisk ådra, har förmågan att se helheten och är strukturerad.
 • Erfarenhet från en produktionsverksamhet ger dig en stor fördel.

Varför ska du välja Elis?
Vi är ett bolag som ligger i framkant inte bara i frågor kring miljö- och hållbarhetsområdet.

Våra kunder är viktiga för oss och vi har tagit ett strategiskt beslut att jobba för att ge en service i världsklass. Vi arbetar också aktivt på strategisk nivå med olika projekt för att bli certifierade enligt ”A Great Place To Work”.

Du erbjuds både produktutbildning och löpande coachning och det finns goda framtida utvecklingsmöjligheter inom företaget. Vi kan dessutom erbjuda dig en variationsrik och utmanande vardag tillsammans med ett härligt gäng!

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helene Svensson, platschef, på tfn 0706-14 77 99. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Helena Zimmergren på tfn 0708-280374.

Välkommen att registrera din ansökan med ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsätta innan sista ansökningsdag löpt ut - så skicka in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är söndagen den 25 aug 2024. 

Välkommen med din ansökan!

Please accept marketing-cookies to watch this video.
Vi är en del av börsnoterade franska Elis S/A som finns i 29 länder i Europa och Latinamerika. Med huvudkontor i Malmö sysselsätter Elis Sverige 1600 medarbetare på 22 anläggningar över hela landet, och omsätter 2,5 miljarder kronor per år. Vi är ett av Sveriges 500 största bolag och har av Karriärföretaget blivit utsedda som en av Sveriges med attraktiva arbetsgivare 2023 och 2024!  

I vårt textila kretslopp, som baseras på innovativa IT- och logistiklösningar, förlängs livet på alla plagg och textilier. Det gör att de kan användas mer, av fler, och behovet av onödig nyproduktion minimeras. 2020 blev Elis det första företaget i Sverige att certifieras för sitt arbete mot FN:s globala hållbarhetsmål. 
Elis Textil Service AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup