Hoppa till innehåll

Vi söker en ny rektor

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Delsbo Waldorfskola är en friskola, huvudman är en icke vinstdrivande ideell förening. Skolan startades 1977 och vårdnadshavare och medarbetare är föreningens medlemmar.

Vi är en liten och fin skola med ca 60 elever från förskoleklass till årskurs nio, vackert och naturnära belägen i Hälsingland. Vi jobbar tätt tillsammans för att våra elever ska känna trygghet, vilja och lust att lära. Vi tror på kvalitet i det vi gör och vi strävar efter att eleverna ska bli självständiga och fria individer med förmåga att kritisera, reflektera och analysera.

Vi följer svensk läroplan lgr22 och tillämpar det vägledande waldorfpedagogiska dokumentet En väg till frihet på vårt sätt att tänka, undervisa och strukturera vårt kunskapande.

Vi har ett eget skolkök med kock och maten som serveras lagas från grunden, alltid vegetariskt, oftast ekologiskt och närproducerat.

Vi söker nu någon som kan ta över rektorstjänsten efter vår nuvarande rektor. Som rektor hos oss ingår du i, stöttar och ser till kollegiets och skolans utveckling. Du ansvarar för att se till att administration och pedagogiskt ledarskap fungerar och utvecklas. I samverkan med skolans ordförande och styrelse ansvarar du för att ekonomin sköts. Du har nära kontakt med lärare och övrig personal, vårdnadshavare och elever för att skapa en så positiv och trygg miljö som möjligt. Som rektor ansvarar du för skolans elevhälsa och som rektor är du även ytterst ansvarig för att skolans verksamhet följer lagar och förordningar, men hos oss sker allt detta i gemensamt ansvarstagande och delaktighet.

Läs mer:

Meriterande är att du har grundläggande kunskap i waldorfpedagogik eller är villig att fördjupa dig i waldorfpedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du trivs med att arbeta kreativt och har förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete själv. Du kan skapa förtroendefulla relationer och samverka med elever, kollegium och vårdnadshavare.

Vi är en liten skola där vi alla hjälps åt och stöttar varandra. Vi är flexibla och lösningsorienterade! Vi fokuserar på din kompetens och är öppna för att anpassa rollen efter dina behov och förutsättningar.

Ansökningar tas emot löpande. Vi avser påbörja rekrytering i takt med att ansökningar inkommer och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Omfattning: 80%, efter hur tjänsten utformas kan detta diskuteras.

Varaktighet/ anställningsform: Provanställning sedan tillsvidareanställning.

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen? Vedmyra 120 - Delsbo - vi nås lättast med bil (mellan Delsbo och Bjuråker, cirka 6 km från Delsbo Torg) eller buss 20 mellan Delsbo-Hudiksvall.

Skicka ansökan innehållande personligt brev och cv till: ordforande@delsbowaldorfskola.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se