Hoppa till innehåll
OneCo Networks AB logotyp

Säkerhetsskyddshandläggare till OneCo affärsområde Defence

Publiceringsdatum
21 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och förbättra säkerhetsskyddet inom OneCo Networks? En viktig del av rollen är att vidareutveckla rutiner, arbetssätt och processer samt stötta och utbilda organisationen inom hela säkerhetskyddsområdet, framförallt informationssäkerhet.

Säkerhetsskyddshandläggare på affärsområde Defence
Som säkerhetsskyddshandläggare på OneCo kommer du tillhöra Affärsområde Defence som arbetar med kunder såsom Försvarsmakten och FMV.

I rollen som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du strategiskt och operativt med säkerhetsarbetet för att uppnå företagets mål. Säkerhetsfrågan utgör en central del av vår företagsstrategi och vi har interna riktlinjer, lagkrav samt kundkrav som vi måste uppfylla på alla områden. Affärsområdet ska bl.a. efterleva kraven i ISM 2022 (Industrisäkerhetsskyddsmanualen) men säkerhetskrav från Försvarsmakten förekommer också.

Rollen kan komma att innefatta resor inom Sverige men huvuddelen av ditt arbete kommer att ske från vårt kontor i Kungens Kurva.

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att vara att fortsätta arbeta med utveckling, förvaltning och implementering av processer och rutiner inom säkerhetsområdet samt att övervaka efterlevnaden av dessa. Dina ansvarsområden inkluderar även genomförande och uppföljning av säkerhetsintervjuer, bakgrundskontroller och lämplighetsprövningar. Du kommer att fungera som kontaktperson gentemot myndigheter för säkerhetsskyddsfrågor och driva genomförandet av risk- och hotbedömningar, verksamhet- och säkerhetsanalyser etc. Som handläggare ingår även ett ansvar som biträdande säkerhetsskyddschef

Är det här du?
I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på personliga egenskaper. För att lyckas i rollen ser vi att du har avslutat en eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskydd och har flera års erfarenhet av att genomföra bakgrundskontroller, säkerhetsintervjuer eller likvärdiga uppgifter. Du har erfarenhet av arbete inom informationssäkerhet och god vana av att hantera säkerhetsfrågor i organisationer med hög säkerhetskultur. I den här rollen är det viktigt att du kan kommunicera väl på svenska och till viss del på engelska, både muntligt och skriftligt. och då vi har en säkerhetsklassad verksamhet är det ett krav att vara svensk medborgare I denna roll ser vi att du är professionell och har fokus på helheten. Du tycker om att ta egna initiativ och utveckla relationer i en komplex miljö med många kontaktytor. Du har god självkännedom och tar ansvar för din egen utveckling med hjälp av dina styrkor och svagheter. Du behåller din energi och entusiasm även i tuffa situationer och anpassar dig efter förändringar.

Då rollen berör samhällsviktig verksamhet och säkerhetsklassad information krävs det att du godkänns i en säkerhetsprövning, nivå 2 innan anställning kan genomföras.

På OneCo erbjuder vi dig
På OneCo Defence blir du en del av en avdelning som förespråkar teamkänsla med engagerade medarbetare och lång erfarenhet inom arbete med samhällskritisk infrastruktur. Vi har högt säkerhetstänk och tydliga mål med ambitionen att alltid skapa mervärde för våra kunder. Vi erbjuder en arbetsplats som sätter medarbetaren i centrum med varierande och utmanande arbetsuppgifter där både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter finns.

På OneCo har vi kollektivavtal. Som medarbetare på Defence omfattas du av Telekomavtalet. Vi erbjuder även goda förmåner såsom friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvårdande behandlingar, läkarvård och receptbelagd medicin.

Affärsområde Defence huvuduppdrag är att vidmakthålla Försvarets Telenät, vilket innebär att omsätta och uppgradera den transmissionsutrustning som finns i FTN.

Ansök till tjänsten idag
Varmt välkommen att skicka in din ansökan! Intervjuer kommer ske med start kring mitten av augusti.

Denna rekrytering sköts internt och vi avböjer alla förfrågningar från rekryterings- eller bemanningsföretag. Arbetssökande är däremot välkomna att skicka frågor om tjänsten till affärsområdeschef David Hellström på david.hellstrom@oneco.se

Arbetstid/Varaktighet: Tillsvidareanställning

Arbetstid: Dagtid, relativt flexibla arbetstider

Placeringsort: Kungens Kurva, goda möjligheter till hemarbete

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Lön: Månadslön, övriga ersättningar enligt kollektivavtal. Förmåner.

Körkort: B-körkort krävs

Medborgarskap: Svenskt medborgarskap är en förutsättning då tjänsten kräver godkänd registerkontroll, nivå 2 hos säkerhetspolisen.

Sökord: säkerhetsskyddshandläggare, säkerhetsskydd, säkerhetshandläggare, informationssäkerhet, IT-säkerhet, säkerhetsskyddskoordinator, säkerhetskoordinator, biträdande säkerhetsskyddschef, säkerhetsarbete, FMV, Försvarsmakten
OneCo Networks AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

OneCo - vi ansluter framtiden
OneCo arbetar med integrerade tekniktjänster inom kommunikation, energi och IT. Vi kopplar upp både stad och landsbygd med höghastighetsbredband samt underhåller och bygger mobilnät. Vi ansluter även intelligenta energiavläsare och installerar elbilsladdare och solcellsanläggningar. Och vi ser till att det finns mobil- och WiFi-uppkopplingar överallt där det behövs. Vi ansluter framtiden.