Hoppa till innehåll

Teknisk chef Samhällsutvecklingsförvaltningen

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Nu har du möjlighet att få vara en viktig del i Haparandas resa mot vision 2035. Som övergripande ansvarig för verksamheter som fastigheter, gata, VA, tekniska projekt och värmeverk har du stor möjlighet att påverka, utveckla och förbättra viktiga samhällsfunktioner i rollen som Teknisk chef.

Den tekniska verksamheten innefattar ca 35 medarbetare som du har övergripande ansvar för, men till din hjälp har du 4 underställda avdelningschefer och därmed 6-7 direktrapporterande medarbetare. Du rapporterar till Förvaltningschef.

I teamet i Haparanda finns mycket kompetens som du kommer att ha stor hjälp av i ditt dagliga arbete, vi förutsätter att du är en ödmjuk och prestigelös person som besitter förmågan att lyssna in medarbetarna, skapa dig en bild av frågeställningen, och därefter ta beslut med Haparandas bästa i fokus. En del av din roll är att agera bollplank och det är då en fördel, men inte ett krav, att du har erfarenhet av kommunalteknik/fastigheter/bygg. Det viktigaste är ändå din personlighet och att du är villig att lära och utveckla dig själv.

När det kommer till byggprojekt så är din roll på ett mer strategiskt och övergripande plan där du är involverad i ett tidigt skede, leder utredningar och sätter upp mål, för att sedan följa upp och stötta projektledarna som driver projekten framåt hands on. Viss kunskap och förståelse inom entreprenader och entreprenadjuridik är också viktigt för att kunna förutse och förebygga kostsamma misstag och agera proaktivt.

Vi erbjuder dig ett dynamiskt och intressant arbete med möjlighet att påverka och göra skillnad, vi tror att du kommer att utvecklas såväl yrkesmässigt som personligen tillsammans med oss.

För att lyckas i rollen så tror vi att du som person och ledare behöver vara: kommunikativ, ödmjuk, relationsbyggande, affärsmässig, utvecklingsorienterad och strategisk.

Vi ser fram emot din ansökan och att få välkomna dig till vårt team. Sista ansökningsdag är 2024-08-07 och vi kommer att påbörja urval efter ansökningstidens utgång. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johnny Sejsing, johnny.sejsing@randstad 072-066 59 39. Vi ber om överseende för att svar kan dröja någon dag p.g.a semestertider.

Ansvarsområden

  • Personalledning: Ansvara för att motivera och utveckla ditt team
  • Ekonomi och budget: Hantera ekonomiska frågor och ansvara för budgetuppföljning
  • Juridik och hyresförhandlingar: Delta i juridiska frågor och förhandla hyresavtal
  • Upphandlingar och utredningar: Leda upphandlingsprocesser och genomföra utredningar
  • Underhåll: Planera och genomföra både löpande och planerat underhåll
  • Projektledning: Ha totalansvar för större byggprojekt från start till mål
  • Kundkontakter: Bygga och underhålla goda relationer med våra kunder

Kvalifikationer

KRAV:

  • Erfarenhet av Projektledning
  • Erfarenhet av personalansvar
  • Erfarenhet från Bygg och Anläggning
  • Erfarenhet av Upphandlingsjuridik
  • Erfarenhet av budgetarbete
  • Minst 3 års relevant akademisk utbildning, exempelvis Civilingenjör eller inom juridik (då rollen är bred så kan ett antal olika utbildningsinriktningar anses som relevanta)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Goda IT kunskaper (Office, GIS system)
  • Körkort B

MERITERANDE:

  • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet / politiskt styrd organisation 
  • Teknisk bakgrund inom fastigheter eller bygg
  • Kunskaper i finska

 

MERITERANDE:

Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet / politiskt styrd organisation 

Teknisk bakgrund inom fastigheter eller bygg

  • Kunskaper i finska

Erfarenhet

Projekthantering

Om företaget

Haparanda stad

Haparanda är mer än bara en plats att bosätta sig på – vi är en destination som lockar med vår stora potential. Här finns närheten till andra större städer i Europa med både tåg- och flygförbindelser som smidigt tar dig till din önskade destination. Vi är också en så kallad tvillingstad med Torneå i Finland, och tack vare det erbjuder vi unika möjligheter som inte finns någon annanstans i Sverige. Gränsövergången mellan Haparanda och Torneå pulserar med liv och rörelse, och är en av de mest livliga i hela Skandinavien. Inom en 90 minuters radie bor en halv miljon människor, alla som betraktar Haparanda som en central knutpunkt. Detta beror till stor del på den unika potential som en tvåspråkig befolkning medför. Som Haparanda-bo erbjuds du möjlighet till en aktiv livsstil med väl omhändertagna leder för både sommar- och vinteraktiviteter. T4 skoterleden bjuder på äventyr från Haparanda till norska gränsen. Vårt blomstrande föreningsliv erbjuder allt från fotboll och hockey till simning och orientering. Dessutom är Torneås fritidsanläggningar öppna för alla Haparanda bor. Ge dig ut på en utflykt till vår natursköna landsbygd och upptäck en levande gemenskap fylld med äventyr och möjligheter för alla åldrar. Vision 2035: År 2035 är Haparanda en jämställd kommun med jämlika levnadsmöjligheter. Satsningar på hälsa och välmående ger livskvalitet under livets alla skeden. Det rika utbudet av aktiviteter bidrar till god hälsa och meningsfull fritid för alla. Samhället är tryggt och säkert och det finns en stark social sammanhållning.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se