Hoppa till innehåll

Berga söker lärare i Jakt och viltvård

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

På Berga finns det ett komplett lantbruk med odlingar, djur och maskiner, vilket betyder att det aldrig är långt från klassrummet till det praktiska arbetet.

På lantbruksinriktningen erbjuder vi den attraktiva profilen Jakt och viltvård. Utbildningen är utformad i samråd med ledande aktörer i jaktbranschen. Utbildningen gör eleverna redo för en framtidsbransch samtidigt som de får grundläggande behörighet till vidarestudier på högskola. Under elevernas tre år på skolan lär de sig praktisk viltvård och utför praktisk jakt på Bergas viltrika marker. Det omfattar bland annat jaktmetoder, att anordna jaktarrangemang, tillvaratagande av vilt, hägnjakt, skötsel av hägn och anläggning, köra terrängtransporter, motor- och röjmotorsåg. I profilen Jakt och viltvård får eleverna möjlighet att ta Jägarexamen.

På lantbruksinriktningen bedrivs en stor del av undervisningen i små grupper. Eleverna läser kurser som t ex Jakt och viltvård, Motor-och röjmotorsåg, Lantbruksdjur och Lantbruksmaskiner i små grupper vilket ger möjlighet till stort lärande. Vi söker nu en vikarie i jakt- och viltvårdsämnen för läsåret 2024/2025. På Berga finns en mycket fin rådjursstam samt gott om vildsvin och en växande stam av dovvilt, allt detta endast 30 minuter från centrala Stockholm!

Vi söker en lösningsinriktad person med social kompetens, gott ordningssinne och stor initiativförmåga. Du är bra på att kommunicera och tycker om att samarbeta. Du känner dig bekväm med att undervisa i både de teoretiska delarna av kurserna samt i de praktiska delarna av utbildningen, då du kommer att vara involverad i flera praktiska delar av elevernas utbildning. Arbetet innebär undervisning i kurser inom Jakt och viltvård. Undervisningen är både teoretisk och praktisk och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är en fördel om du har ett upparbetat nätverk med aktörer inom jakt och viltvård för att hitta meningsfulla praktikplatser och för samarbeten, i syfte att skapa en verklighetsnära utbildning. I tjänsten ingår även att förvalta Bergas viltstam samt att arrangera jakter.


Kvalifikationer

· Goda kunskaper om och lång erfarenhet av jakt och viltvård

· Körkort behörighet B med manuell växellåda

Meriterande kvalifikationer

· Pedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning

· Ett upparbetat nätverk med aktörer inom jakt och viltvård

· Yrkeserfarenhet av lantbruk

Villkor

Vikariat under läsåret 2024/2025, 80-100% sysselsättningsgrad. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. För att få en anställning inom vår skolverksamhet ska ett utdrag ur belastningsregister uppvisas, du ansöker om det via polisens hemsida. Urval- och rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag.

Om oss

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge, tre mil söder om Stockholm. Vi ägs och drivs av Dille Gård AB. Berga är en gymnasieskola med drygt 200 elever som inkluderar ett riktigt lantbruk med tillhörande djurstallar, ridhus och internat. Skolan erbjuder gymnasieutbildning inom inriktningarna Hästhållning och Lantbruk och har flera profiler inom dessa två inriktningar. Vi har en härlig gemenskap i personalgruppen som består av ett 50-tal personer.

Gårdens areal uppgår till ca 600 hektar åker, skog och betesmark, vilket gör att skolan har ett läge som är unikt för Stockholms län, bara 30 minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation. Vi har en anpassad maskinpark, dikobesättning och får.

Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig på Berga även om gårdens historia sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så. Läs mer på vår hemsida: www.bergagymnasium.se

Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligt!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se