Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Supporttekniker IT

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Variation, utmaning och omväxling- En supportteknikers vardag vid Halmstad Garnison. Hos oss får du möjlighet till utveckling och personlig stimulans tillsammans med ett professionellt arbetslag.

Om enheten
FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Avdelningen i Halmstad består av två sektioner, en tele-sektion och en It-sektion, totalt ca 30 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som supporttekniker kommer du att ingå i en arbetsgrupp om cirka 10 medarbetare som svarar för it-supporten inom Halmstad Garnison. Uppgifterna utförs både enskilt och tillsammans med andra. Arbetet består huvudsakligen av att stödja användare och åtgärda ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem, både beställnings- och incidentärenden. Detta görs i olika typer av servicemiljöer där du agerar supportfunktion. Arbetsuppgifterna är varierade och innefattar även felsökningar samt underhåll av it-materiel och system. Tjänsteresor för utbildning och arbete förekommer då enheten har personal på ett flertal orter.

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB.
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med inriktning It/data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig.
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning av hårdvara.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och säkerhetsmedveten. Du tar gärna eget ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna. Du skapar resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Dina sociala egenskaper är mycket goda då du kommer att träffa nya människor varje dag. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme med hög servicekänsla. Vidare är du lyhörd och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper till dina kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Goda kunskaper i AV-tekniker i undervisnings-och konferensmiljö
 • Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och -infrastruktur
 • Kunskap om Windows server 2016 och senare
Övrigt
Civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning
Arbetsort: Halmstad
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

I Försvarsmakten benämns befattningen Drifttekniker.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Stefan Truedsson, nås via växeln på 019-393 500

Fackliga företrädare
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Caroline Nilsson
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Hekki Videll

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren