Hoppa till innehåll

Junior miljökonsult med fokus på vattenfrågor

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.

Jobbeskrivning

Vi söker dig som vill vara en del av AFRY spännande framtid. Brinner du för att lösa miljöutmaningar och bidra till framtidens samhälle? Vill du vara med och ta lead på teknisk utveckling där miljö, hållbarhet och digitala lösningar samspelar? Då finns möjligheterna för att göra detta tillsammans med andra #teamplayers inom AFRY's affärsområde Environment.

Inom affärsområde Environment erbjuder AFRY kvalificerade konsulttjänster inom miljö & hållbarhet och förorenade områden. I Göteborg/Halmstad har AFRY i dagsläget tre sektioner som arbetar med anmälnings- och tillståndsärenden, vatten- och luftutredningar, miljökonsekvensbeskrivningar, miljöutredningar, miljötekniska markundersökningar, miljökontroller, riskbedömningar, hållbarhet, revision, miljöledning och kvalitetsledning. Våra kunder finns både inom den privata såväl som den kommunala och statliga sektorn.

Dina uppdrag kan variera och handla om allt från miljöutredningar, tillståndsärenden och bedömningar som berör ytvatten, grundvatten, kust och hav till vattenfrågor inom detaljplaner, via industriers utbyggnad, till infrastrukturprojekt så som exempelvis järnväg, väg, vindkraft och solkraft. Som junior miljökonsult hos oss får du möjlighet till stor variation i uppdrag både lokalt, regionalt och nationellt. Som junior konsult arbetar du alltid i team tillsammans med seniora kollegor. Du får på sikt möjlighet att ta ansvar för egna projekt genom att utveckla dig inom projektledning. Du kommer på sikt även ha egna kundkontakter, och vid intresse även arbeta med internationella uppdrag. Har du en särskild specialistkompetens finns möjlighet att delta i utvecklingen av vårt tjänsteutbud.

Tillsammans med andra konsulter på AFRY är du en del av en helhetslösning och du får möjlighet att utveckla förståelse för olika delar i ett projekt. Hos oss på AFRY blir du även en del av ett internationellt nätverk av miljökonsulter som alla drivs av att skapa framtidens lösningar! Vi söker en modig och hängiven lagspelare som trivs med att dela kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Vi tror att du brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar.

Kravspecifikation

På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om vem vi söker. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi värdesätter engagemang, flexibilitet och förmåga att samarbeta med andra. På AFRY jobbar vi aktivt för en jämn könsfördelning och ser därför gärna manliga sökande.

För att lyckas bra och trivas i din roll som junior miljökonsult med fokus mot vattenfrågor söker vi dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning, antingen YH eller en akademisk naturvetenskaplig/teknisk examen med inriktning mot miljö, kemi, biologi, oceanografi, civil/högskoleingenjör eller motsvarande
 • Mycket god samarbetsförmåga och intresse av att lära av andra samt att bidra med din erfarenhet
 • Mycket god förmåga att presentera utredningar och uppdrag skriftligen i rapportformat och presentationsformat samt att muntligen kommunicera resultat, planera och genomföra möten både internt och externt
 • Ett analytiskt och strategiskt tänkesätt med god förmåga att se möjligheter och lösningar som adderar värde till våra kunder.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande, men inte ett krav, om du har erfarenhet av:

 • att skriva miljökonsekvensbeskrivningar
 • arbete som konsult eller vid myndighet
 • att arbeta med kunder och andra intressenter för att diskutera och presentera uppdrag och ge rekommendationer
 • att ha arbetat som projektledare eller uppdragsledare
 • att du har arbetat med vattenrelaterade miljöfrågor inom industrin

Ytterligare information

Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!

AFRY rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.

Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.

För den här tjänsten söker vi konsulter till både Halmstad och Göteborg och vi är tacksamma om du anger vilken ort du söker för i ansökan.

Sista ansökningsdag är den 30 augusti 2024. Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Nu har vi beskrivit den vi söker och har du några som helst frågor om rollen eller om AFRY som arbetsgivare är du varmt välkommen att höra av dig.

Kontaktuppgifter för frågor:

Erik Ceder, Sektionschef

+46 10 505 44 31

erik.ceder@afry.com


Den här rekryteringen sköts internt av oss på AFRY och vi undanber oss vänligen kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se