Hoppa till innehåll
Uddeholms AB logotyp

Ansvarig för IT/OT säkerhet och infrastruktur

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (6 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Denna roll är avgörande för att säkerställa att Uddeholm följer koncernens ramverk för cybersäkerhet och har en robust och skalbar infrastruktur som stöder företagets affärsbehov. Utmaningarna inkluderar att balansera säkerhetskrav med operationell effektivitet, samt att ständigt uppdatera och förbättra säkerhets- och infrastrukturlösningar för att möta framtida hot och tillväxt.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I denna roll har du i huvudsak två ansvarsområden; Cybersäkerhet och Infrastruktur.
Inom ramen för cybersäkerhet ansvarar du för utformning och införande av cybersäkerhetsåtgärder baserat på koncernens ramverk.

Vidare kommer du att utveckla och underhålla roadmaps för säkerhetsaktiviteter baserat på resultat från koncernens audits och säkerhetsprogram.

Du kommer att genomföra riskanalyser och säkerställa effektiva incidenthanteringsprocesser i samarbete med koncernens och divisionens nätverk av cyber security organ. En central SOC finns etablerad. I samarbete med den lokala IT support organisationen finns välbyggda nätverkssegmentationer på plats.

Ditt ansvar kopplat till infrastruktur innebär att du i nära samarbete med lokala IT supporten, utvecklar strategier för IT/OT-infrastruktur som är i linje med verksamhetens behov och koncernens riktlinjer.

Du initierar projekt för att optimera och skala infrastrukturella lösningar, samt koncerndrivna program och utrullningar samt utvärdera och rekommendera teknologier och verktyg för att stödja företagets tillväxt och effektivitet.

Rollen rapporterar direkt till IT-chefen, och är en del av Uddeholms IT/ OT & Automationsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som är analytisk och detaljorienterad, proaktiv och initiativtagande samt ett gott självledarskap. Du besitter förmågan att planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter. Att hantera förändringar och trivas med att arbeta i en dynamisk miljö, är också viktigt för att passa i rollen.

Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga, liksom förmåga att kommunicera och skriva på svenska och engelska, är nödvändiga, och kunskaper i tyska är meriterande.

En kandidatexamen i datavetenskap, informationssäkerhet, nätverksteknik eller ett liknande område är önskvärt, men relevant arbetslivserfarenhet kan ersätta specifika utbildningskrav. Minst två års erfarenhet inom IT/OT-säkerhet och/eller infrastruktur är ett krav. Erfarenhet av att arbeta inom tillverkande industri och i en koncernstruktur är positivt.

Mer information och ansökan

Vid frågor om tjänsten mailar du till charlotte.sperling@uddeholm.com.

Sista ansökningsdag är 20 september.

Vi på Uddeholm tillverkar verktygsstål som formar produkter som finns överallt i vår vardag. Vi formar världen på ett hållbart sätt som är schysst mot både människa och miljö. På så sätt kan vi fortsätta forma världen, idag och för framtida generationer.
Uddeholms AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren