Hoppa till innehåll

Habo pastorat söker en diakon

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Habo pastorat söker en diakon

100 % tills vidare

Habo pastorat består av tre församlingar - Habo, Gustav Adolf och Brandstorp. Här finns många frivilliga och engagerade församlingsbor i alla åldrar. Vi har en omfattande familj- och ungdomsverksamhet med en självklar plats i församlingslivet. Under veckan söker sig många till våra kyrkor och församlingshem. I pastoratet finns fyra kyrkor och ett kapell. Habo kyrka är en välkänd kyrka för sina målningar med tusentals besökare varje år.

Du får 28 hängivna och kunniga arbetskamrater. Du utgår från Kyrkans hus, som ligger i Habo tätort, där du också har ditt arbetsrum. Vi välkomnar dig och vill att du ska trivas bra hos oss.

Vi söker dig som är diakonvigd för Svenska kyrkan. I tjänsten finns alla de uppgifter som en diakon normalt sett har. Vår förhoppning är att du gillar att arbeta tillsammans med andra, har god social kompetens och kan möta människor i alla åldrar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i vår rekrytering. Utdrag ur belastningsregistret ska visas. Du har körkort. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. I tjänsten ingår själavård, leda andakter och gruppsamtal, samverka med äldreboende och vara ett stöd för människor på olika sätt.

Vi söker dig som:

• vill driva och utveckla det diakonala arbetet i församlingen

• vill leva församlingsliv tillsammans

• har engagemang för ideellt medarbetarskap

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Habo kommun ligger vid Vätterns strand, ca 2 mil nordväst om Jönköping. Här bor ca 13 500 personer varav ca 8 500 är kyrkotillhöriga. Habo är en mycket expansiv kommun dit många barnfamiljer flyttar. Bra kommunikationer med tåg och buss gör det lätt att ta sig hit från flera kringliggande städer och medför också att arbetsmarknaden är god.

Besök eller kontakta oss gärna, så kan vi visa och berätta mer om tjänsten, församlingarna och bygden.

Sista dag att ansöka är 2024-08-30. Ansökningarna behandlas löpande.

Adress: Habo pastorat, Kapellgatan 32, 566 32 Habo

E-post: habo.pastorat@svenskakyrkan.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av nuvarande tjänsteinnehavaren Susanne Svanberg, susanne.svanberg@svenskakyrkan.se eller t f kyrkoherde Bertil Johansson, 036-496 02.


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se