Hoppa till innehåll

Plant Controller

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Saint-Gobain, världsledande aktör inom samhällsbyggnad, utvecklar, tillverkar och marknadsför byggmaterial med hög prestanda, innovativa lösningar på utmaningar som tillväxt, energieffektivitet och miljöskydd. 

GYPROC gipsskivor – En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Scanspac, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 180 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. GYPROC är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom gipsskivor. Vi sysselsätter cirka 140 personer och finns i Bålsta utanför Stockholm där tillverkningen av gipsskivor är etablerad sedan 60 år. Våra kunder erbjuds kompetens och flexibla lösningar för ljudisolering, brandskydd och fuktresistens som säkerställer en sund och god inomhusmiljö. Hos GYPROC tar vi vår del av ansvaret genom att utveckla nya, hållbara material och metoder så att du ska kunna konstruera och bygga framtidens byggnader. Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du på www.gyproc.se och www.saintgobain.com 

Om rollen 

Som Plant Controller på Gyproc är du ansvarig för alla ekonomiska uppgifter relaterade till fabriken och agerar som en affärspartner till fabrikens ledning. Du kommer att arbeta för att uppnå verksamhetsmål genom att utmana ekonomiska resultat, identifiera förbättringar och proaktivt initiera analyser och lösningar på affärsproblem. I rollen ingår att förbereda finansiella aspekter av prognoser, budgetar och för fabriken samt att upprätthålla korrekt rapportering för koncernen.  

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Delta i fabriksprojekt beräkna/verifiera fördelar 
  • Förbereda och utvärdera återbetalningsanalyser av industriella projekt, övervaka slutförandet och respekten för budgeten samt utföra efterhandsrevisioner 
  • I samarbete med redovisningsavdelningen/Shared Service Centers, hantera den tidsmässiga slutföringen av stängningar, utvärdera eller verifiera avsättningar för att säkerställa korrekt ekonomisk värdering av resultat- och balansräkning 
  • Ansvara för lagercykelräkningar och årlig fysisk inventering, förbättra lagerkontroller och minska lagerförluster 
  • Key user för den analytiska SAP modulen och säkerställa korrekt design av affärsflöden i systemen 

Placering är i Bålsta.

Vår kandidat 

För att lyckas i rollen som Plant Controller behöver du kunna vara flexibel och orädd för att gå utanför din comfort zone, du är lösningsorienterad och har förmåga att sätta dig i kundens perspektiv.   

Vi söker dig som har arbetat några år efter relevant akademisk utbildning alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet. Det är fördelaktigt med erfarenhet från tillverkande industri. Det är viktigt att du en god förståelse för redovisning, controlling, samt vara skicklig i Excel och ha kunskap om SAP. Rollen innebär mycket internationella kontakter vilket ställer krav på goda kunskaper i engelska tal och skrift. Kunskaper inom WCM (World Class Manufacturing) är ett plus.  

Därför ska du jobba här 

Hos Gyproc får du möjligheten att arbeta i en innovativ miljö där du kan utvecklas och bidra till företagets framgång. Vi värdesätter våra medarbetare och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där alla kan trivas och utvecklas. 

Kontakt 

Vi samarbetar med Consensus i denna rekrytering. För mer information, vänligen kontakta Hannes Eliasson på 076-112 23 86, hannes.eliasson@consensus.nu eller Hanna 073-048 68 40, hanna.malmborg@consensus.nu. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti. 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se