Hoppa till innehåll

Säkerhetsspecialist – Gotlands Energi

Publiceringsdatum
25 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Här kommer du att arbeta

Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.


Jobbeskrivning

Din roll

Nu har du möjlighet att kliva in i en helt ny roll hos oss på Geab. Det är en spännande resa vi har framför oss i att möjliggöra en fossilfri framtid på Gotland samtidigt som förväntningarna ökar på oss som verksamhet i säkerhetsfrågor. Gotlands Energi, en del av Geab, stärker nu säkerhetsfunktionen med särskilt uppdrag att jobba med implementering av ledningssystem av säkerhet samt lagefterlevnad för såväl Gotlands Energi samt för del av Vattenfall med bäring på verksamhet på Gotland. Du kommer jobba nära Vattenfall i arbetet med säkerhets- och resiliensfrågor.

Vi söker nu en Säkerhetsspecialist som rapporterar till vd Gotlands Energi i huvudsak men även till delar av uppdraget till Säkerhetschef inom Vattenfall Värme Sverige.

I rollen förväntas du:

  • Stötta Geab och Vattenfall med säkerhets- och tillsynsfrågor
  • Leverera utifrån dedikerat uppdrag med implementering av ledningssystem säkerhet samt utifrån gjorda gapanalyser inom säkerhetsområdet.
  • Säkerställa gott samarbete med interna och externa samverkanspartners.
  • Vara uppdaterad och ha god kunskap om best practice inom branschen, lagkrav samt hur geopolitiska landskapet påverkar företaget, kunder och energibranschen

Tjänsten är en projektanställning till och med 2025-12-31.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Stötta verksamheten med specialistkompetens genom strategiskt och operativt arbete inom säkerhetsarbetet som t.ex. med säkerhetsanalyser, särskilda säkerhetsbedömningar och lämplighetsbedömningar.
  • Utveckla, samordna och följa upp arbetet med personalsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet.
  • Ta fram säkerhetsinstruktioner och policies.
  • Genomföra internrevisioner och internkontroller riktade mot ledningssystemet säkerhet, NIS och CER, inom Geab.
  • Stötta Geab och Vattenfall vid tillsyn inom NIS/CER och säkerhetsskyddsområdet.
  • Delta i projekt och hålla utbildningar inom hela koncernen.


Kravspecifikation

Vi söker dig som har

  • Universitets -och/eller högskoleutbildning, gärna inom juridik eller säkerhetsskydd eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Aktuell och god kunskap om de lagar och regelverk som styr arbetet med säkerhet (med fokus på NIS & CER-direktiven) samt praktisk tillämpning rörande lagar och förordningar inom områdena personalsäkerhet, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsarbete på strategisk eller operativ nivå är meriterande
  • Erfarenhet från energibranschen är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer att arbeta inom en säkerhetskänslig verksamhet som ställer höga krav på både integritet och säkerhetsmedvetenhet. Du kommer samarbeta med flera olika intressenter, därav letar vi efter dig som tycker om att samarbeta med andra. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad och noggrann. Vi värdesätter dina kommunikativa färdigheter och du har erfarenhet av att ta fram texter och underlag på både svenska och engelska.


Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab arbetar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor som underlättar för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Placeringsort

Tjänsten är placerad i Visby.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Oskar Lindehejd, vd Gotlands Energi AB, 0498-28 52 81. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, tfn 08-739500. Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 0725 756 538Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 18 augusti 2024. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter slutdatum.

Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se