Hoppa till innehåll

Gruppchef bygg - Gotlands elnät

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Här kommer du att arbeta

Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår största utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Geab arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Jobbeskrivning

Välkommen till en spännande position mitt i den viktiga energibranschen! Du kommer att arbeta nära våra kunder, samhället och intressenter och vara en del av en organisation som påverkar i de stora perspektiven när vi möjliggör klimatomställning och ett välfungerande energisystem.


Nu söker vi dig som har ett genuint intresse för att utveckla människor och arbetssätt i en samhällsviktig verksamhet. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva vår resa framåt.


Din roll

Vi befinner oss mitt i en spännande tillväxtresa där vi kraftigt ökar våra investeringar i elnätet. Gruppen bygg spelar en central roll i detta arbete, då de ansvarar för utförandet av våra lednings- och stationsprojekt.

I rollen som gruppchef för bygg kommer du att ta dig an flera spännande och utvecklande uppgifter, däribland att ansvara för gruppens operativa uppdrag med både kvalitativa och kvantitativa mål. Du kommer att leda och motivera en grupp på cirka 20 medarbetare, bestående av arbetsledande projektledare och tekniker. Du kommer även vara en del av projektenhetens ledningsgrupp och kommer att ha en nyckelroll i att leda vår utvecklingsresa.


Som gruppchef kommer du att:

  • Leda utvecklingen av arbetssätt för projekt- och portföljstyrning.
  • Driva förbättring av processer och arbetssätt för projektverksamheten.
  • Implementera initiativ för att modernisera och digitalisera gruppens arbete.
  • Främja säkerhetsarbete samt möjliggöra personlig kompetensutveckling för medarbetarna.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har

  • Akademisk utbildning inom relevant område, alternativt arbetserfarenhet som motsvarar utbildningskravet.
  • Chefserfarenhet där du aktivt arbetat med utveckling av medarbetare och team.
  • Erfarenhet av underhålls- och/eller produktionsarbeten, gärna från entreprenadbranschen eller liknande, är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i större organisationer, vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
  • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Du behärskar svenska och engelska obehindrat.


Som person drivs du av att utveckla både människor och arbetssätt. Du har en förmåga att skapa och implementera struktur samt en insikt i hur processer kan förbättras och utvecklas. Du har en förmåga att bygga effektiva team genom att främja dialog och samarbete i gruppen och fastställa gemensamma mål. Det är viktigt att du är mån om arbetsmiljöfrågor och förstår vikten av säkerhet då vi bygger kritisk infrastruktur och dessa delar är centrala i allt vi gör.

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Hos oss jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap.

Placeringsort

Tjänsten är placerad i Visby

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: Martin Bengtsson, tfn 076-771 52 09. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare: Jennifer Wikström, jennifer.wikstroem@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, tfn 08-739 50 00. Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 0725 756 538.

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 augusti 2024. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter annonseringsperiodens slut. Välkommen med din ansökan!

Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se