Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Gruppchef Passenger Service till Visby Airport

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med och utveckla Visby Airport till nya höjder? Vi söker nu en Gruppchef till Passenger Service!

Vad innebär rollen?

Som gruppchef (GC) är din uppgift att bidra till utveckling, såväl av verksamheten som av medarbetarna. Du ingår i ett team av fem gruppchefer med personalansvar. Tillsammans med övriga funktioner inom driftavdelningen ansvarar ni för stora delar av flygplatsens dagliga arbete. Som gruppchef för Passenger Service har du ett omväxlande jobb med stort eget ansvar.

Du har personalansvar för ditt team om 10-14 medarbetare som arbetar inom passagerarservice i vår info-disk, Ground Handling/incheckning och även säkerhetskontroll.

I din roll som GC ansvarar du för att arbetet utförs utifrån gällande lagstiftning och regelverk, interna styrande dokument, lokala instruktioner. Du är delaktig i budgetarbetet, har arbetsmiljöansvar, genomför arbetsplatsträffar samt lönesättning och rekrytering. Det innebär att ditt arbete i mångt och mycket handlar om att kommunicera, informera och involvera dina medarbetare med syfte att skapa en säker arbetsmiljö, delaktighet och ett bra arbetsklimat.

Vi ser även gärna att du som del i din tjänst kan bidra i den dagliga driften och även ta ansvar för något område som flygplatsen har behov av. Det skulle tex kunna vara inom det kommersiella området, kommunikation eller information.

Vem är du?
Vi söker dig som har:
  • Erfarenhet från service och bemötande, tex som gruppchef inom flyg eller hotellbranschen
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Vi är mycket intresserade av dina personliga egenskaper. Viktigast är att du kan skapa och utveckla relationer med kunder och dina medarbetare samt bygga ett motiverat och engagerat team som jobbar mot samma mål. Du har god administrativ förmåga, ett stort engagemang samt förmåga att överblicka och prioritera verksamheten.

Som ledare inom Swedavia skapar du rätt förutsättningar för våra medarbetare att se sin del i helheten och du fattar beslut som gagnar hela organisationen. Du skapar delaktighet genom dialog, är en god förebild och leder utifrån våra värderingar och riktlinjer så ditt beteende smittar av sig i organisationen.

Vad erbjuder vi dig?

Vi välkomnar dig till Visby Airport, en arbetsplats med atmosfär som präglas av teamarbete och gemenskap. Du erbjuds ett arbete i en miljö i ständig förändring och utveckling där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Flygplatsen präglas av högt engagemang hos medarbetarna där alla hjälps åt inom våra verksamhetsområden. Vi arbetar processorienterat för att bidra till en god leverans till våra kunder och skapa en väl fungerande arbetsplats med god stämning och bra arbetsmiljö.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunnar Jonasson, gunnar.jonasson@swedavia.se.

Sista ansökningsdag är den 11 augusti men urvalet kommer ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.