Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Mölnlycke söker Legal Counsel

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ida Odelius
Telefon
Ansök nu
Om Mölnlycke

Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinteknik som huvudsakligen levererar medicintekniska produkter och lösningar som hjälper hälso- och sjukvårdspersonal att optimera patientvården. Mölnlycke har drygt 9 000 medarbetare världen över och kunder i nästan 100 länder. Mölnlycke ägs till 99 procent av Investor. Mölnlycke är ett globalt företag med huvudkontoret beläget i Göteborg, nära Mölnlycke där företaget grundades år 1849.

Din roll

I rollen kommer du, tillsammans med övriga i Legal Affairs-teamet, bidra till att fullgöra Mölnlyckes långsiktiga strategier. Du kommer att arbeta globalt med proaktiv och affärsmässig juridisk rådgivning till organisationen och förhandla direkt med Mölnlyckes kunder.

Din roll innebär också att du ska säkerställa att Mölnlycke bedriver sin verksamhet på ett lagligt sätt. Det innebär bland annat att du kommer att arbete med att ta fram affärsstrategier som minimerar svåröverskådliga och oacceptabla juridiska risker.

Arbetet kommer att omfatta att upprätta, granska och förhandla olika typer av kommersiella avtal. Vidare kommer du att vara ett operationellt stöd för affärsområdena ORS (produkter för operationssalen), Gloves och Antiseptics men du kommer även att förse Mölnlyckes olika ledningsfunktioner med rådgivning. Även här ingår det att göra riskbedömningar samt att föreslå riskminimerande åtgärder.

Vidare kommer du att bidra med juridisk rådgivning inom bl.a. M&A och governance i de affärsområden som nämns ovan. Det innebär bland annat att du kommer att arbeta med due diligence och med att identifiera och minimera olika typer av risker i transaktioner samt att granska och förhandla avtal.

Du kommer att ges möjlighet att arbeta både självständigt och i nära samarbete med såväl organisation som kollegorna på Legal Affairs. Rapportering kommer att ske till General Counsel, Legal Affairs, Corporate Functions, Gloves, Operation Room Solutions & Antiseptics.

Vem är du?

Vi söker dig med svensk juristexamen och som har tre till fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från bolag, advokatbyrå, juristbyrå eller likande. Du ska ha erfarenhet inom kommersiell avtalsrätt och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom M&A. Vi ser gärna att du tidigare har arbetet i en internationell kontext och att du har erfarenhet inom life sciences/MedTech och/eller läkemedel. Det är även positivt om du har erfarenhet från arbete med IP, produktansvar, arbetsrätt, tvist eller konkurrensrätt.

Du är en positiv, driven och nyfiken person som gillar att anta nya utmaningar och att arbeta i ett högt tempo. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan utföra dina arbetsuppgifter på ett professionellt och självständigt sätt samt att du har förmågan att prioritera bland arbetsuppgifterna. Din rådgivning är både affärs- och lösningsorienterad. Vidare trivs du med att vara en lagspelare och är lätt att samarbeta med.

Du är flytande i engelskt tal och skrift. Även andra språkkunskaper, speciellt inom franska, är meriterande.

Du erbjuds

Hos oss kommer du att kunna ta klivet och utvecklas i en internationell och stimulerande miljö! Dina arbetsuppgifter kommer att vara både varierande och utmanande och du kommer att få möjlighet att arbeta både självständigt och samarbeta i teamet. På Mölnlycke har vi ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Men viktigast av allt, hos oss på Mölnlycke kommer du att ges möjlighet att arbeta med produkter som hjälper människor världen över. Dessutom flyttar vi snart till nya lokaler belägna i nybyggda GoCo Health Innovation City!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mölnlycke med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så välkommen att inkomma med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ida Odelius på telefonnummer 076 002 69 19 alternativt ida.odelius@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 september 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!