Hoppa till innehåll
Göteborgs Stad logotyp

Underhållsingenjör

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (34 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Joakim Malmström
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning
Om du gillar variation i arbetet, att samarbeta med andra och att hantera både kort- och långsiktiga uppgifter, kan rollen som Underhållsingenjör på Ledningsnät vara något för dig vårt arbete är viktigt på riktigt. Vill du bidra till att utveckla framtidens underhållsarbete? Utan dricksvatten och fungerande avlopp faller Göteborg snabbt.

Rollen som underhållsingenjör kommer att vara placerad på en av enheterna i avdelningen men arbetet är avdelningsövergripande och stödjer hela verksamheten. Som underhållsingenjör kommer du ha stor möjlighet att påverka verksamheten och avdelningens arbetsprocesser.

Som underhållsingenjör driver och utvecklar du underhållsarbetet på avdelningen. Du är med och tar fram, förvaltar, följer upp och utvecklar arbetsprocesser och tillhörande rutiner och instruktioner.

Du arbetar med långsiktig underhållsplanering utifrån fastställda strategier och faktiska förutsättningar i verksamheten. Underhållsingenjörerna ansvarar för att upprätta, ajourhålla och utveckla underhållsplaner samt verka för ett ändamålsenligt, löpande och förebyggande underhåll.

Ett naturligt inslag i arbetet är att vid behov vara med och stötta driftingenjörerna genom att delta i bygg- och anläggningsprojekt för att bevaka underhållsaspekter samt tekniska krav och dokumentation. I rollen är det viktigt med god kunskap om ledningsnät, anläggningar och de förutsättningar som gäller.

Tillsammans ansvarar underhållsingenjörerna för förvaltning och utveckling av underhållssystem och utbildar övrig personal löpande. Omvärldsbevakning och nätverkande med andra liknande verksamheter är ett självklart inslag i arbetet.

Vi äger och driftar våra egna ledningar, bergsprängda tunnlar samt anläggningar och ingen är bättre på att utföra detta än vi själva. Långsiktighet är en grundpelare i verksamheten i alla perspektiv. Delar av ledningsnätet är byggt på 1800-talet och att få gammal teknik och gamla anläggningar att fungera och utvecklas ihop med ny teknik är både spännande och utmanande.

Avdelningen Ledningsnät består av cirka 150 personer fördelat på åtta enheter. Verksamhetens huvuduppdrag är drift och underhåll av dricksvatten- och avloppsnätet inklusive tillhörande tekniska anläggningar som till exempel pumpstationer och reservoarer. Avdelningen är inne i en pågående utveckling av vårt underhållsarbete. Vi söker nu 1 underhållsingenjör som tillsammans med vår andra underhållsingenjör skall driva och utveckla avdelningens underhållsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en 3 årig högskoleexamen med teknisk inriktning alternativt KY-utbildning med inriktning mot underhåll alternativt har en arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har sedan tidigare arbetat minst 2 år med underhåll på en nivå där du fått övergripande förståelse för processer, system och strategier.

Du har minst två års erfarenhet av liknande uppgifter inom underhåll annan bransch med en vilja och möjlighet att tillägna sig VA-kunskap alternativt ingenjör med minst två års erfarenhet av VA med en vilja och möjlighet att utveckla erfarenhet inom underhåll.

Meriterande erfarenhet:
  • Planering/beredning
  • Verksamhetsutveckling
  • Erfarenhet av praktiskt underhållsarbete och/eller driftverksamhet
  • GIS-kunskaper
  • Arbetat med systemstöd för underhåll
  • Implementering av underhållssystem
  • Arbete med säkerhetsklassad information
Personliga egenskaper
Vi söker en driven och analytisk Underhållsingenjör till Kretslopp och Vatten. I denna roll är det avgörande att du har förmågan att identifiera och analysera komplexa problem, dra logiska slutsatser och föreslå effektiva lösningar. Du behöver också vara en person som tar egna initiativ och har ett starkt engagemang för att driva arbetet framåt, både självständigt och i samarbete med andra.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är strukturerad och kan planera och genomföra aktiviteter på ett systematiskt sätt. Du arbetar metodiskt och ser till att projekt slutförs enligt uppsatta mål, samtidigt som du har en förmåga att självständigt ta beslut när situationen kräver det. Samarbetsförmåga är också en nyckel; du skapar ett positivt och respektfullt arbetsklimat genom att förstå och verka för det gemensamma uppdraget.

Du är utvecklingsorienterad och söker aktivt nya sätt att förbättra arbetssätt samt håller dig uppdaterad inom ditt område. Din förmåga att omsätta nya idéer i praktiken bidrar till att vår verksamhet ständigt utvecklas och förbättras.

Om du känner igen dig i denna beskrivning, ser vi fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket förutsätter svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning, innefattandes bland annat alkohol- och drogtest samt registerkoll via Säpo.

Övrig information
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Göteborgs Stad logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om Kretslopp och vatten
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.