Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förbandsekonom till försvarsmedicincentrum

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten växer och nu söker vi på Försvarsmedicincentrum en förbandsekonom.

Om enheten
I Försvarsmedicincentrum Stab återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben är indelad i funktioner, J1-J9. Staben leds av stabschefen.

Fömedicincentrum söker förbandsekonom till ekonomifunktionen, J8 i staben. Funktionen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering, intern styrning och kontroll samt ekonomiadministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Under ledning av ekonomichefen arbetar du brett inom det ekonomiska området. Utöver att stödja verksamheten med löpande återrapportering, budgetarbete och framtagning av ekonomiska beslutsunderlag arbetar du även med fakturahantering, hantering av investeringar, intern kontroll samt att utbilda i Försvarsmaktens ekonomisystem. Huvuddelen av arbetet har fokus på budget och prognos, interna kontroller och fakturahantering. Övriga ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter tillkommer.

Kvalifikationer
  • Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • Aktuell och relevant erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Svensk medborgare
  • B-körkort
Meriterande
  • Goda kunskaper avseende MS Office
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem PRIO/SAP BO
  • God kännedom kring Försvarsmakten och dess organisation
  • Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller offentlig sektor inom ekonomi
Personliga egenskaper

För att både trivas och passa i tjänsten behöver du vara kommunikativ, flexibel, initiativtagande och dedikerad att möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du är också analytisk, noggrann och ansvarsfull, samt självgående och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver närvaro inför och vid fastställda rapporteringstidpunkter, som ibland infaller vid övrig personals ledighetsperioder. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du levererar resultat med god precision även under tidspressade förhållanden, är strukturerad och lyhörd, samt har hög integritet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning om sex månader tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Göteborg, tjänsteresor kan förekomma.

Befattning: Civil befattning

Tillträde: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen
Kontakta fomedc@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren