Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Anbudsingenjör till Fasadsystem AB

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du en bakgrund inom kalkylering och vill ha en roll där du är en nyckelperson i organisationen? Vi söker dig som trivs i en roll med eget ansvar, som har stort eget driv och är redo att utvecklas i din yrkesroll!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Fasadsystem.

Om företaget

Fasadsystem AB i Stenkullen har sedan starten 1980 specialiserat sig på att konstruera, tillverka och montera dörrar, fönster, fasader och tak i aluminium, stål och glas. Sedan våren 2020 är de en del av Soltechkoncernen och utökade därmed sitt sortiment med projektunika solenergilösningar för fasad och tak, vilket gör dem till en framstående aktör inom branschen. De har sitt huvudkontor och sin fabrik i Stenkullen strax utanför Göteborg. På Fasadsystem AB arbetar de inte tillsammans, de skapar tillsammans. Här finns en mångfald av yrken och hantverksgrupper, från konstruktörer och produktionspersonal till montörer. Deras team präglas av högteknisk kompetens och lång erfarenhet, vilket garanterar att varje projekt genomförs med precision och kvalitet. Fasadsystem samarbetar med branschledande leverantörer och är tillverkare av Wisconas profilsystem, vilket ger dem tillgång till modern teknik och expertis.

Som ett familjeägt företag i tre generationer har de förvaltat sitt arv och sin passion för kvalitet i över 40 år - de lämnar inte ett projekt förrän allt är klart och så som kund önskar. Här hos Fasadsystem AB får du chansen att vara en del av ett nära team av cirka 35 medarbetare där tradition möter innovation på den plats där allt började för fyra decennier sedan, i Stenkullen.

Arbetsuppgifter

I rollen som anbudsingenjör arbetar du med anbudsprocessen från förfrågningsunderlag till påskrivet kontrakt. Du är oftast med tidigt i projekteringsskedet där du granskar och analyserar mottagna förfrågningsunderlag för att bedöma om anbud ska skickas. Som en del i detta skede besvarar du även beställares kompletterande frågor samt hämtar in priser från underleverantörer. Därefter är det du som upprättar ritningsunderlag och kalkyler baserat på leverantörers rit- och kalkylprogram, egna Excel-mallar och prislistor. Slutligen sammanställer du och formulerar anbudet och skickar det till kund. Som nästa steg är du delaktig i att genomföra affärer med beställare, är delaktig i eventuella förhandlingar och granskar kontraktsförslag med projektledare. Därtill närvarar du vid upphandlings- och kontraktsmöte samt lämnar över projektet till projektledare.

* Ansvarar för hela anbudsprocessen från förfrågningsunderlag till påskrivet kontrakt
* Granskar mottagna förfrågningsunderlag för bedömning om anbud ska skickas samt besvara kompletterande frågor och hämtar in priser från underleverantörer
* Upprättar ritningsunderlag och kalkyler
* Sammanställa och formulera anbud som du skickar till kund
* Genomföra affärer med beställare, är delaktig i eventuella förhandlingar och granskar kontraktsförslag med projektledare
* Närvarar vid upphandlings- och kontraktsmöte samt lämnar över projektet till projektledare

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från byggbranschen
* Erfarenhet av försäljning och förhandling
* Kunskaper inom AB och ABT samt entreprenadjuridik
* B-körkort
* Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
* Det är meriterande med kunskap inom glas och/eller metall

Vi tror att du som person tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och självständigt driver ditt arbete framåt. Som person har du ett stort intresse för affärer, verksamheten i sin helhet och har förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt. Du är duktig på att sätta upp och hålla tidsramar och är mån om att arbeta till dess resultat är uppnådda. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt då du är mån om att göra ett bra arbete. Det är viktigt för dig att vara noggrann med detaljer i det dagliga arbetet och du lämnar inget ogjort.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Lerum
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juli 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.