Hoppa till innehåll

Hållbarhetsspecialist till SYSTRA i Göteborg

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du vara med och driva hållbarhetsarbetet på ett av världens största konsultbolag inom infrastruktur? Med en fortsatt tillväxt på den svenska marknaden söker vi nu en skicklig hållbarhetsspecialist för att ytterligare stärka vårt team!

Om jobbet

Som Hållbarhetsspecialist inom vårt miljöteam ansvarar du för tekniken, är expert i olika uppdrag och samarbetar med privata, kommunala och statliga beställare inom infrastruktursektorn. Denna roll är operativ och dina kunskaper inom hållbarhetsområdet kommer att ha stor betydelse för vårt framtida arbete framöver. Du kommer att ha nära samarbete med ledningen för hållbarhetsfrågor i Sverige samt med kollegor inom olika teknikområden.

Du kommer bland annat arbeta med:

  • Hållbarhetsfrågor i våra projekt och som stöd till kollegor i pågående projekt eller anbud.
  • Ansvara för bevakning av Trafikverkets och kommunala beställares klimatkrav och vara första kontakt på SYSTRA för våra uppdrag med klimatkrav.
  • Ansvar för att aktivt bidra till att marknadsföra, kommunicera och synliggöra SYSTRA, våra tjänster och det arbete vi gör för våra kunder och för ett mer hållbart samhälle.
  • Ansvara för och förvalta det operativa hållbarhetsarbetet inom SYSTRA för att stärka företaget, kulturen och verksamhetens bidrag till ett mer hållbart samhälle.
  • Delta i utvecklingen av SYSTRA:s strategiska hållbarhetstjänster/-produkter.
  • Medverka i interna utbildningar och utvecklingsprojekt inom SYSTRA.
  • Delta i och samverka med våra internationella miljönätverk inom SYSTRA Group.

Vem är du?

Vi söker dig som är ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Du kommer med förslag på lösningar, håller tidsramar och tar ansvar för det gemensamma resultatet. Du är en problemlösare och har förmågan att analysera och bryta ner problem, se sammanhang och prioritera rätt frågor. Du förstår konsekvenserna av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva vägen framåt. Vidare är du prestigelös, trivs i arbete med andra och agerar lyhört och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer.

Som konsult är du bekväm med en varierad vardag och kan anpassa dig till olika arbetssätt hos både kollegor och kunder och tycker om att arbeta i olika miljöer och med olika teknikområden.

Kvalifikationer

  • Du har relevant akademisk utbildning och minst 5 års erfarenhet av arbete med klimat- och hållbarhetsfrågor, eller annan förvärvad erfarenhet vi bedömer likvärdig
  • Du har konsulterfarenhet
  • Du är bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • Erfarenhet av arbete med hållbarhet och klimat i projekt inom samhällsbyggnad/infrastruktur/hus- och fastigheter
  • Du har god kunskap om standarder och praxis, inom tex hållbarhetsbedömning och livscykelanalys.
  • Du har god kunskap om Trafikverkets klimatkrav och arbetat med Trafikverkets klimatkalkyl

Meriterande

  • BREEAM Infrastructure assessor eller Ceequal assessor
  • Miljöcertifieringsystem av byggnader
  • Livscykelanalyser
  • Miljövarudeklarationer typ III (EPD)
  • Gabi, Simapro, OneClick
  • Du har erfarenhet av att påverka infrastrukturprojekt positivt inom hållbarhet och implementera hållbara lösningar och idéer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta från vårt kontor i Göteborg med möjlighet till distansarbete några dagar i veckan.

SYSTRA erbjuder dig en omväxlande arbetsmiljö med stor möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som prioriterar balans mellan arbete och fritid och möjlighet till distansarbete finns några dagar i veckan.

SYSTRA är en växande organisation där experter stöttar varandra över kompetens- och landsgränser.

På SYSTRA deltar du i skapandet av ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar för miljön, projekten, medarbetarna och som skapar verklighet av sina visioner.

Kontaktuppgifter

Gruppchef, Petra Brinkhoff

pbrinkhoff@systra.com


Rekryteringspartner SYSTRA, Johanna Ekman

jekman@systra.com

Ansökan

Som en del i vår urvalsprocess använder vi oss av arbetspsykologiska tester. Urval kan komma att ske löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Om SYSTRA

Med våra 10’000 medarbetare är SYSTRA en av världens ledande aktörer inom infrastrukturlösningar. Hos oss arbetar engagerade ingenjörer och miljövetare inom till exempel väg & vatten, järnväg, höghastighetsjärnväg, tunnelbana, spårväg och bro. SYSTRA har bland annat designat cirka hälften av världens byggda och planerade höghastighetsjärnvägar och automatiserade tunnelbanor. 

Med närmare 800 medarbetare på SYSTRA AB, erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster inom transport, samhällsbyggnad och infrastruktur. Självklart har vi kollektivavtal. Läs gärna mer om oss på vår webbplats www.systra.se

SYSTRA - Confidence moves the world

Inför rekryteringsarbetet har SYSTRA noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
03 juli 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se