Hoppa till innehåll

Base Maintenance Manager till SMA Maintenance

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

SMA Maintenance AB söker en

Base Maintenance Manager

med placering i Göteborg

Om SMA Maintenance AB
SMA Maintenance AB är ett helägt dotterbolag till Sjöfartsverket och är godkänd flygunderhållsverkstad enligt EASA Part-145. Sedan starten 2014 sköter vi det tekniska underhållet av de svenska sjö- och flygräddningshelikoptrarna. Vi är idag ca 40 anställda. Huvudkontor och teknisk huvudbas är lokaliserad på Säve flygplats utanför Göteborg och linjeunderhållet är lokaliserat i Umeå, Norrtälje, Visby, Kristianstad och Säve. Arbetet på våra baser utförs hela dygnet, varje dag, året om. Vi har idag base- och linetillstånd för Leonardo AW139 och underhåller främst Sjöfartsverkets sju sjö- och flygräddningshelikoptrar av denna typ.

Du har nu möjligheten att bli en del av vår verksamhet där du främst kommer arbeta med uppdraget att säkerställa underhållet av Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar, uppdraget är en viktig del i Sjö- och flygräddningens process för att rädda liv.

Att arbeta som Base Maintenance Manager
Som Base Maintenance Manager på Main base Säve kommer du leda teamet som arbetar med tungt underhåll på helikoptrar av typen Leonardo AW139. I tjänsten ingår ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö för 15 medarbetare. Du träffar dina medarbetare kontinuerligt och jobbar med medarbetarskap, arbetsplatsfrågor och arbetsmiljö. Du håller medarbetarsamtal och stöttar personalen i olika personalrelaterade frågor. Du är ekonomiskt ansvarig för din avdelning och sköter uppföljning och rapportering till Director Maintenance. Att säkerställa personalens kompetens, utveckling och auktorisationer ingår även i ansvarsområdet. 

Ditt team består av tekniker, mekaniker, plåtslagare, base checkledare, ingenjör samt administratör. I tjänsten kommer du att ingå i att arbete med att utveckla företagets rutiner, policyer och interna styrdokument samt säkerställande av att avdelningen arbetar enligt fastslagna underhållsprocedurer och företagets safety policy. Du kommer också att arbeta med utredningar av Safety reports inom avdelningen. I tjänsten kan det förekomma resor vilket ställer krav på att du har ett svenskt B-körkort samt tillgång till egen bil. 
På SMA Maintenance förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Vem är du?
Vi söker dig som är en engagerande ledare, har erfarenhet av flygunderhåll och innehar förmåga att aktivt leda verksamheten mot både kortsiktiga och långsiktiga mål. Som Base Maintenance Manager kommer ditt ledarskap att präglas av hänsynstagande till bolagets mål och värdegrund som är vägledande vid prioriteringar. Din roll är avgörande för att säkerställa en kostnadseffektiv och säker verksamhet som är långsiktigt hållbar. 

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad erfarenhet från chefsuppdrag alternativt annan ledarerfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Flygteknisk bakgrund motsvarande EASA Part-66
  • Dokumenterad teoretisk kunskap om EASA part 145 regelverk, samt minst 5 års praktisk erfarenhet inom området
  • God kännedom om säkerhets- och kvalitetsstandarder inom produktion inom flygbranschen
  • God generell IT-kompetens
  • God förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i såväl tal som skrift
  • B-körkort


Det är meriternade om du har:

  • God kännedom inom arbetsmiljöfrågor
  • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
  • Praktisk erfarenhet av arbete med riskbedömning 
  • Erfarenhet av samverkan med fackliga företrädare
  • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. 

Vi erbjuder dig
SMA Maintenance AB erbjuder dig ett stimulerande arbete i en spännande arbetsmiljö och med intressanta utmaningar. Hos oss får du arbeta i en dynamisk verksamhet där fokus ligger på att leverera underhållna och flygklara helikoptrar till våra kunder. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi erbjuder alla våra medarbetare kollektivavtalsenliga löner och friskvårdsbidrag om 3 000 kr per år. 

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning och beräknas att tillsättas snarast efter överenskommelse. 

Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. 
Befattningen kan innebära krigsplacering vid SMA Maintenance AB. 

Då tjänsten behöver tillsättas omgående avser vi att intervjua löpande, därför välkomnar vi dig att registrera din ansökan, innehållande CV och personligt brev, snarast möjligt. 

Upplysningar
Niclas Johansson, Director Maintenance 010-478 61 07, niclas.johansson@sjofartsverket.se 
Nichlas Erixon, VD/AM SMA Maintenance 010-478 47 00, nichlas.erixon@sjofartsverket.se 

Fackliga information 
www.unionen.se

Ansökan
Registrera din ansökan senast den 31e augusti 2024.

SMA Maintenance AB gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se