Hoppa till innehåll
Schmersal Nordiska AB logotyp

Teknisk innesäljare

Ansök nu

Teknisk innesäljare till Göteborg

Drivs du av försäljning och har teknisk kompetens inom el eller automation? kan tjänsten som teknisk innesäljare hos oss vara något för dig! Nu har du chansen att få vara med och driva tillväxt genom strategiskt kundengagemang och innovativ försäljning.

Vi erbjuder
På Schmersal investerar vi i din utveckling från dag ett, med grundlig utbildning inom maskinsäkerhet och ett nära samarbete med dina nya kollegor på säljkontoret. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Tillsammans bygger vi upp och etablerar denna viktiga funktion. Med marknadens mest omfattande produktutbud inom maskinsäkerhet i ryggen får du en solid grund att stå på. 

Utöver detta får du även:

 • möjlighet till karriärutveckling och vidareutbildning
 • arbete i en dynamisk och stödjande teammiljö
 • arbeta i fina ljusa lokaler vid radiomotet i Västra Frölunda
 • jobba i ett ledande globalt företag med internationellt samarbete

Vad har Dirk Peters, försäljningschef, att säga om företaget vision?

"När företag behöver hjälp med komponenter- och system för maskinsäkerhet, och frågor kring regler om maskinsäkerhet, skall Schmersal vara marknadens förstahandsval i Skandinavien. För oss är tjänsten som teknisk innesäljare strategisk och viktig. Du kommer ansvara för att utveckla våra mindre kunder så att de bättre förstår vad Schmersal som helhetsleverantör kan erbjuda och därmed få dem att växa. Genom ett gott arbete från rätt person, ser vi en stor potential i denna tjänst som kan leda till andra säljrelaterade uppgifter längre fram, med ett större ansvar."

Läs mer om vad Dirk och Dan har att säga om livet på Schmersal.

https://career.masterhelp.se/schmersal

Arbetsbeskrivning
Som teknisk innesäljare hos oss på Schmersal blir ditt huvudsyfte att skapa ny business genom vårt nya affärsområde ”befintliga kunder med potential att växa”. 

Vi har idag många kunder som köper få gånger per år eller vid enstaka tillfällen. Genom att målinriktat bearbeta denna grupp, ser vi en stor potential att skapa en positiv utveckling. Som ansvarig teknisk innesäljare blir du nyckelspelaren som driver denna förändring med stöd från vårt team av erfarna utesäljare och vår tekniska supportfunktion.

Genom din förmåga att få kunder att tänka nytt, skapar du möjligheter att utveckla våra befintliga kunder och få dem att se Schmersal som det naturliga valet av leverantör inom maskinsäkerhet. Du bearbetar kunder via telefon/mail och har moderna digitala verktyg som hjälp i ditt dagliga arbete.

En del arbete är också kopplat till hur våra kunder köper via vår webbshop, varför de handlar på ett visst sätt eller varför de bara registrerar sig.

Arbetsuppgifter i detalj:

 • proaktiva försäljningsaktiviteter mot befintliga kunder med potential
 • registrering av leads, initial research och eventuell kontakt
 • analys av och kontakt med förlorade kunder
 • hantering av inkommande förfrågningar
 • ambassadör för webbshop
 • säljstöd och backup för customer service på orderhantering

Din profil
För att trivas som teknisk innesäljare tycker du det är genuint roligt och intressant med löpande kundkontakt. Du uppskattar att proaktivt kontakta befintliga och potentiella kunder för att utveckla dessa. Du har jobbat med teknisk försäljning och förstår säljprocessen. Utöver detta är du flexibel med förmåga att hantera flera projekt samtidigt. Du har en positiv attityd och ser hellre möjligheter än problem. 

Vi ser även att du:

 • har erfarenhet av försäljning
 • har kompetens, erfarenhet eller utbildning inom el/automation
 • är driven och resultatorienterad med en stark vilja att sälja och att lära nytt
 • har goda kommunikativa färdigheter, både skriftligt och muntligt
 • har förmåga att arbeta både självständigt och i team
 • har organisatorisk förmåga och noggrannhet
 • är en kreativ problemlösare
 • har kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsulter Kim Storm, 031-7045182, och Nicklas Jonsson, 031-7045190.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Om företaget
Schmersal gör maskiner säkra. Schmersalkoncernen utvecklar och producerar system- och komponenter för maskinsäkerhet och har ca 15 000 aktiva produkter. Därmed är Schmersal en av världens största leverantör av säkerhetskomponenter. 

Schmersalgruppen levererar systemlösningar för maskinsäkerhet till maskiner och anläggningar med branschkompetens och kvalificerade konsulttjänster. Mer än 1 900 medarbetare, 7 tillverkande fabriker i världen och är representerade i 20 länder. Vi arbetar dagligen med säkerhetstekniska lösningar tillsammans med våra kunder för att skapa säkra arbetsplatser.

Schmersal Nordiska AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb är ett affärsområde som används av företag som nyttjar Masterhelp rekryteringsverktyg och Intensogruppens expertis inom platsannonsering. Masterhelp jobb ingår i Intensogruppen, som är en rikstäckande helhetsleverantör av rekryteringstjänster. I Intensogruppen ingår även Säljpoolen, Intenso Teknikrekrytering, Intenso Interim Management samt vårt egenutvecklade rekryteringsverktyg Masterhelp.