Hoppa till innehåll

Business Controller

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Business Controller till expansiv och etablerad koncern i Göteborg

Nu har du som söker en utvecklande roll inom Business Control en fantastisk möjlighet att bli en del av en expansiv, etablerad och nytänkande koncern inom fordonsbranschen. Som Business Controller hos vår kund kommer du att få möjligheten att forma morgondagens sätt att arbeta med verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Största fokus i rollen ligger på att skapa värde för verksamheten och att tillsammans med ledningen styra bolaget för vidare expansion samt för att tackla marknadens utmaningar.

Om rollen

Tjänsten som Business Controller hos vår kund innebär att arbeta mycket verksamhetsnära och att tillsammans med ledningsgruppen driva affären framåt. Det innebär att du som Business Controller kommer vara mycket väl insatt i bolagets kärnverksamhet, för att på så vis kunna analysera, utvärdera och styra verksamhetens utveckling tillsammans med VD och övrig ledning. Du sitter i bolagets ledningsgrupp och kommer vara den som främst driver den finansiella agendan.

Vem är du?

Som Business Controller hos vår kund behöver du vara en initiativtagande och engagerad kollega. Verksamheten söker en person som förstår och vill utveckla affären, där du som Business Controller kommer att sätta dig in i verksamheten på djupet och initiera förbättringsförslag som är anpassade efter bolagets affär. Kommunikation är också en mycket viktig hörnsten i rollen då du har många kontaktytor inom bolagets alla avdelningar. Företaget befinner sig i en expansiv fas vilket innebär att det sker löpande förändringar och nya utvecklingsprojekt som påverkar din roll. Att känna dig trygg i en föränderlig miljö och sporras av utmaningar är därför viktigt för att trivas i rollen. 

Nyfiken?

Kul! Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Rekryteringen sker i samarbete med Randstad. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Julia Lundahl, julia.lundahl@randstad.se.

Välkommen med din ansökan, senast den 16/8.

Ansvarsområden

I din roll som Business Controller ansvarar du bland annat för:

  • Ansvarar för månads-, kvartals- och årsanalyser för bolaget.
  • Driva och leda budget- och prognosprocesser samt uppföljning och analys av utfall mot budget- och prognoser.
  • Arbeta i projekt inom affärsutveckling i nära samarbete med andra funktioner.
  • Utföra verksamhetsanalyser och finansiella analyser som stöd till beslutsfattare för att förbättra verksamhetens lönsamhet.

Kvalifikationer

  • Några års erfarenhet inom Business Control, Business Analytics eller liknande.
  • Goda kunskaper inom BI- verktyg.
  • Mycket god kunskap i Excel.
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, finans eller liknande.
  • Erfarenhet av att arbeta med analyser av stora datamängder och analysverktyg.
  • Flytande svenska och engelska, i tal och skrift.

Om företaget

Randstad

På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se