Hoppa till innehåll

Controller med inriktning mot hållbarhetsrapportering

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Platzer är ett börsnoterat fastighetsbolag ledande inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Vi finns bara i Göteborg. Ingen annanstans. Helt enkelt därför att vi vill lägga all energi på det vi är bäst på – att skapa en stad som är bättre för våra hyresgäster, deras medarbetare och inte minst för göteborgarna. Och med vår vision siktar vi ännu högre: Vi ska göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i.

Är du en analytisk person som tycker att ett verksamhetsnära samarbete är en självklarhet och har kunskap inom hållbarhetsredovisning? Då har du kommit rätt! Vi söker en controller med inriktning mot hållbarhetsrapportering till vårt team.

Vill du veta lite mer om oss innan du läser vidare? Ta gärna en kik på Platzers visionsfilm.

Ansvarsområden – vad ska du göra?

Som controller på Platzer arbetar du verksamhetsnära och stöttar organisationen i budget- och prognosarbete, kvartals- och årsbokslutsrapportering samt agerar specialiststöd i löpande frågor kopplade till controllingfunktionen.

Du också delaktig i vår externa rapportering till aktiemarknaden, rapporteringen innebär höga krav på kvalitativ leverans inom tydliga tidsramar. Dessutom är du givetvis med och vidareutvecklar våra processer, rutiner och system.

I den här rollen har du ett uttalat ansvar vad gäller hållbarhetsrapportering och där tillhörande datainsamling, analys och efterlevnad av aktuella regelverk inom området. Från och med2025 kommer vi rapportera i enlighet med CSRD/ESRS och EU-taxonomin varför det är viktigt att du har god orientering i dessa regelverk.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Stöd till organisationen vid budget, prognos och bokslut
  • Ta fram underlag till delårsrapporter, årsredovisning och hållbarhetsredovisning
  • Strukturera och säkerställa kvalitet och tillgänglighet av hållbarhetsdata i enlighet med gällande krav och standarder
  • Omvärlds- och lagbevakning inom hållbarhetsrapportering
  • Samarbeta med hållbarhetsansvarig och verksamheten i analys, rapportering och datainsamling.

Du kommer ingå i vår controllingfunktion inom ekonomi/finans och rapporterar till controllerchef. I ditt arbete med hållbarhetsrapportering har du ett nära samarbete med hållbarhetsansvarig som är övergripande ansvarig för bolagets hållbarhetsarbete.

Din bakgrund

Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och relevant arbetslivserfarenhet från arbete som controller samt kunskap inom hållbarhetsrapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med hållbarhetsredovisning och är väl insatt i relevanta ramverk.

Vem är du?

Eftersom alla inte är lika initierade i ekonomiska och hållbarhetsrelaterade termer som du är, ser vi att du är en kommunikativ och pedagogisk person som kan förklara så att andra förstår. Du tycker om att samarbeta och du drivs av att bidra till att andra lyckas!

Du är strukturerad och analytisk samt har en förmåga att sätta dig in i och förstå vad som ger resultat i vår verksamhet. Du har ett starkt inre driv och arbetar ständigt med att förbättra både ditt eget arbete men också hur vi arbetar med controlling och hållbarhetsrapportering i bolaget.

Då ditt arbete till stor del handlar om att samla in data, göra analyser och uppföljningar, behöver du ha mycket god kompetens i Excel och du sätter dig med lätthet in i nya digitala verktyg och system.

Vårt koncernspråk är svenska och du behöver därför uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en välkomnande och utvecklande arbetsplats – vi gillar att ha roligt tillsammans och det finns mycket möjligheter att sätta sin prägel på såväl arbetssätt som resultat framåt. Hos oss kommer du alltid ha nära till dina kollegor – vi sitter tillsammans på ett och samma kontor och vi tror på att goda relationer är något som skapar framgång.

För oss är det viktigt med öppenhet och prestigelöshet – vi har olika roller och är bra på olika saker, det är tillsammans vi skapar värde genom att använda våra olika styrkor för att nå gemensamma mål.

Vår långsiktighet präglar mycket av det vi gör – våra fastigheter och det vi bidrar med i staden ska även kommande generationer ta del av och då är det avgörande att vi jobbar hållbart.

På Platzer jobbar vi med frihet under ansvar – det innebär att du planerar och kan påverka din vardag på jobbet men också att du vågar ta beslut och att du tror på dig själv – för det kommer vi göra!

Vi är idag runt 90 personer på Platzer med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Gemensamt har vi en stark drivkraft att vara med och utveckla vår stad – Göteborg!

Ansökan och villkor

Omfattning: heltidstjänst

Anställningsstart: så snart som möjligt, enligt överenskommelse

Vi kommer börja ta kontakt med relevanta kandidater från och med vecka 33, sista ansökningsdag är 25/8 men vänta inte med att söka.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 december 2024 (153 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se