Hoppa till innehåll

Insatssamordnare till avhopparverksamhet i Västsverige

Publiceringsdatum
05 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

OM ARBETSPLATSEN

Patias Avhopparverksamhet vänder sig till män och kvinnor ifrån hela landet som vill lämna sin kriminella livsstil. Vi arbetar tillsammans med klienten för att stödja dem till en ny vardag och en hållbar livsförändring. Vi arbetar med individuellt målinriktade insatser för att stödja våra klienter i att bryta med en kriminell livsstil. Syftet med verksamheten är att skapa en trygg och anpassad miljö där varje individ kan få individuellt stöd och hjälp utifrån sina specifika behov och livssituation. Vår målsättning med alla placeringar är att de ska etablera sig med eget boende, fungerande sysselsättningar, drogfrihet och att öka det prosociala nätverket tillsammans med en icke kriminell vardag.

ARBETSUPPGIFTER

Som Insatssamordnare har du två huvudsakliga ansvarsområden. För det första fungerar du som ledare där du arbetar med motivation, förstärkning och förändringsarbete genom samtal samt coachar behandlingspedagogerna. Du handleder uppdrag baserat på beslut som fattas utifrån klientens behov och samtycke av ansvarig uppdragsgivare. Vi placerar klientens behov i centrum och samarbetar med deras stödpersoner för att säkerställa en effektiv och stödjande insats.

För det andra ansvarar du för att samordna både interna och externa insatser runt klienten så att alla arbetar mot samma mål, och varje del runt klienten har ett tydligt uppdrag. Detta arbete inkluderar strukturerade samtal, praktiskt förändringsarbete både i samtalsrum, hemma hos klienten och ute på fältet, samt löpande dokumentation, skattningar och upprättande av genomförandeplaner för att säkerställa att alla arbetar mot samma mål. Du kommer att samarbeta och samverka med andra enheter inom organisationen och andra myndigheter för att säkerställa en sammanhängande och effektiv insats.

Du kommer också att få stöd av flera nyckelpersoner inom organisationen. Verksamhetschefen, som är din närmaste chef, ger dig vägledning och stöd i din roll. Kvalitetssamordnaren stöttar i det kvalitativa arbetet för att säkerställa hög standard i våra insatser. Dessutom finns en skyddsamordnare tillgänglig för att stödja i säkerhetsarbetet och hanteringen av eventuella risker eller utmaningar som kan uppstå i arbetet. Tillsammans utgör ni ett team som arbetar mot gemensamma mål och strävar efter att leverera bästa möjliga stöd till våra klienter.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med högskoleutbildning inom exempelvis beteendevetenskap, socionom, eller likvärdig högskoleutbildning. Det är en fördel om har utbildning inom metoderna BBiC, KBT, MI, Kriminalitet som livsstil. Det är även meriterande med kunskaper om kognitiva- och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Likaså är det meriterande med erfarenhet av att samordna insatser och att ha arbetat med psykosocialt – eller praktiskt förändringsarbete med individer.

För att lyckas i arbetsrollen krävs det att du intar ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt, är engagerad och analyserande. Du har ett helhetstänk med god systemisk förståelse som grund samt förmedlar information väl anpassat till målgruppen. Utifrån din ödmjukhet och goda samarbetsförmåga bidrar du till ett positivt arbetsklimat. Du ansvarar för samordning och planering, vilket förutsätter att du arbetar strukturerat i del av ett team.

Vi värderar personlig lämplighet högt och strävar efter att erbjuda en professionell arbetsmiljö där samarbete och trivsel är centrala. Hos oss finner du ett sammanhållet team där vi inte bara arbetar tillsammans utan även trivs tillsammans. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med regelbundna aktiviteter som främjar personalutveckling och teambuilding. Exempel på sådana aktiviteter inkluderar gemensamma temadagar, strategiska teambuilding-övningar och regelbundna forum för gemenskap där vi kan koppla av och skapa starkare band inom teamet.

B-Körkort är ett krav för tjänsten p.g.a. ett rörligt arbete.

För anställning hos oss krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

ÖVRIGT

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
22 november 2024 (157 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se