Hoppa till innehåll

Trafikområdeschef, Connect Bus, Göteborg

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Connect Bus är en stor nordisk kollektivtrafikoperatör med verksamhet inom kontraktsreglerad allmän samt särskild kollektivtrafik. Uppdragsgivarna är i huvudsak kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Totalt sett sysselsätter koncernen i Norge och Sverige cirka 4000 medarbetare, 2700 fordon, och verksamheten utgår ifrån 64 depåer. Connect Bus är idag den tredje och respektive femte största bussoperatören i Norge respektive Sverige. Connect Bus ägs av CBRE Investment Management och målet är att etablera en ledande, stabil och hållbar nordisk bussverksamhet som bidrar till samhällets mål om ökad rörlighet och minskad miljöpåverkan.

Connect Bus söker de nu en erfaren trafikområdeschef som ska leda Connect Bus trafikområde för region Göteborg i omställningen till hållbart resande genom innovation och engagerade medarbetare. Connect Bus utför persontransporter i den allmänna kollektivtrafiken med linjebussar, flexlinjebussar samt fasta fordon för färdtjänst och skolskjutstrafik. Man kör även beställningstrafik och har ett starkt fokus på att skapa en kundvänlig och effektiv kollektivtrafik. Är du en erfaren ledare med flerårig erfarenhet av att leda större verksamheter och driva förändringsarbete i en samhällsviktig bransch? Sök då gärna rollen som trafikområdeschef för Connect Bus med möjligheten att leda en spännande och hållbar verksamhet inom kollektivtrafiken i Region Göteborg.

Som trafikområdeschef inom Connect Bus i Göteborg är du avtalsansvarig för verksamheten operativt såväl som strategiskt och resultatmässigt. Du lägger tid och tankearbete på att utveckla Connect Bus verksamhet och medarbetare. Organisatoriskt tillhör du och rapporterar till Operativa chefen. Utanför den egna organisationen i Göteborg är gränsytor inom Connect Bus viktiga likväl som uppdragsgivaren Västtrafik, Göteborgs Stad och Orust Kommun (skolskjuts Henån).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande helhetsansvar för ca 450 medarbetare, drygt 240 fordon, 3 depåer inkluderat personal - säkerhet - miljö och arbetsmiljöansvar samt budget- och resultatansvar för Connect Bus där Göteborg, Öckerö och Orust ingår.
  • Ytterst ansvarig för att kvaliteten i leveransen upprätthålls enligt avtalen med uppdragsgivarna
  • Ansvara och driva marknadsföringsarbetet för trafikområdet
  • Vara ett stöd till platschefer i deras dagliga arbete
  • Med ett gott ledarskap entusiasmera och motivera för att styra och stötta mot uppsatta mål.
  • Kontinuerligt utveckla medarbetare och kultur för att därigenom utveckla verksamhet i syfte att stärka kvalitet och effektivitet.
  • Över tid utveckla uppdraget inom ramen för uppdragsavtalen med Västtrafik, Göteborgs Stad och Orust Kommun (skolskjuts Henån).

Som ledare är du både närvarande och handlingskraftig med hög grad av struktur och symboliskt ledarskap som berör och ger gott avtryck. Det förväntade närvarande ledarskapet bygger på att skapa förutsättningar för medarbetarna att ta ägarskap över sina roller, samtidigt som du som ledare fokuserar på det taktiska och strategiska arbetet. Förståelse och respekt för detaljerna är viktigt, samtidigt som din förmåga att delegera och koordinera dessa till organisationen är avgörande för framgång. Rollen kräver att du har:

  • En eftergymnasial utbildning inom antingen/och/eller ekonomi, transport eller logistik
  • Flerårig ledarerfarenhet av att leda större organisationer inkluderat personal- och arbetsmiljöansvar samt budget- och resultatansvar
  • Erfarenhet att hantera HR- och arbetsmiljöfrågor innefattande facklig samverkan
  • Erfarenhet av förändringsledning relaterat medarbetar- och verksamhetsutveckling i kulturutveckling.

Connect Bus värderingar präglas av och säkerställer ett aktivt och framgångsrikt ansvarstagande för att driva verksamheten på ett värdeskapande och hållbart sätt för alla bolagets kunder och intressenter. Verksamheten omfamnar allas lika värde och rättigheter oavsett kön, kulturell bakgrund, religiös tillhörighet, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, könsidentitet och funktionshinder.  Kollektivtrafiken i allmänhet och bussbranschen i synnerhet är under stor utveckling där aktörerna har en central roll för att skapa förutsättningar för ett hållbart och resurseffektivt samhälle.

Hos Connect Bus ges du stora möjligheter att påverka och göra avtryck i en verksamhet under stark tillväxt. Du ingår i en verksamhet med korta beslutsvägar. Det team som du skall leda utgörs av mycket engagerade och motiverade medarbetare. Du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och stora möjligheter att utveckla och förädla arbetssätten och processerna inom avdelningens samlade uppdrag.

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med Maquire. Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 augusti via maquire.se. Om du har frågor, kontakta gärna Mia Roos, 0723- 28 22 53 eller mia.roos@maquire.se Under veckorna 29–32 har vi begränsade möjligheter att svara på frågor. Sök gärna ändå så följer vi upp eventuella frågor i efterhand.

 

 

 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se