Hoppa till innehåll

Laboratorieingenjör - Kvalitetskontroll

Publiceringsdatum
02 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en driven analytiker som trivs i en högteknologisk miljö där ansvar, effektivisering och nära samarbete värderas högt? Är du en person som tycker det är spännande att lära sig och utvecklas i en atmosfär där livsviktig medicin produceras dagligen? Har du erfarenhet och passion för biokemi? Vår partner inom läkemedelsbranschen söker laboratorieingenjörer till sin nya biologiska fabrik!

Vår partner formar framtidens mediciner genom att producera och leverera avancerade, hållbara biologiska läkemedel med syfte att förbättra och förändra liv.

Din spelplan

Kvalitetskontroll (QC) söker laboratorieingenjörer som vill göra skillnad, varje dag, genom att stödja verksamheten i kvalitetskontrollerna. Vi arbetar hållbart för varandra och planeten i en högteknologisk LEAN miljö. Kvalitetskontroll är en del av flödet för alla våra projekt och produkter. Som en del av kvalitetsorganisationen representerar du kunden och företagets intressen samtidigt. Det gör dig till en nyckelperson som skyddar våra produkter, tillverkningstillstånd och i slutändan även patienter.

Din roll

Som laboratorieingenjör kommer du att arbeta med analytisk kvalitetssäkring enligt gällande cGxP, för biokemisk och fysikalisk analys av färdig produkt, halvfabrikat och projektprover. Rollen omfattar provhantering och beredning av prover och reagens, såväl som analyser, granskning av data och rapportering av resultat.

Kontrollerna utförs med olika analytiska tekniker såsom HPSEC, GC, gelelektrofores, CE-SDS, cIEF och proteinkoncentration med UV/Vis. Devicetestning och kompendiala metoder såsom sub-visual partiklar, utseende, synliga partiklar och volym utförs också i laboratoriet

Du arbetar nära produktionen och samarbetar även med andra stödfunktioner som kvalitetsvärdering och processteknik.

I laboratorierna arbetar vi i team, så det är viktigt med bra samarbete och kommunikationsförmåga. Vardagen i laboratorierna innehåller både rutinarbete och omprioriteringar av uppgifter utifrån vad produktionen behöver, därav är både struktur och flexibilitet viktiga framgångsfaktorer.

På vårt företag genomsyras verksamheten av arbete med ständiga förbättringar i syfte att få flödena att fungera på bästa sätt, och i detta arbete vill vi förstås se ditt bidrag.

Vi förutsätter att du som söker har:

  • Naturvetenskaplig examen/utbildning
  • Motsvarande gedigna kunskaper genom yrkeserfarenhet av analytiskt arbete, läkemedelsanalys eller kvalitetskontrollarbete

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från tillverkning, kvalitetskontroll av läkemedel eller andra kvalitetskontroller, myndighetsinspektioner samt validering/kvalificering.
  • Tidigare erfarenhet av arbete enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och med LEAN ses också som en merit.

Vi arbetar i en mångkulturell miljö och är ett globalt företag där mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska förutsätts. Olika tekniska hjälpmedel är viktiga arbetsredskap i rollen och kravet på daglig leverans gör att du behöver ha god vana av att arbeta med datorer och system.


Ansök senast 11 augusti genom länken nedan. Vi genomför ett löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se