Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Ekonomiansvarig till anonym uppdragsgivare som är marknadsledande, Göteborg

Publiceringsdatum
28 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten
Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar för bolagets ekonomi och operativa redovisning. Rollen passar perfekt för dig som trivs i ett mindre, entreprenörsdrivet företag där du har ett nära samarbete med VD och delägare. Du ingår i ett ekonomiteam där du har personalansvar över en controller och en ekonomiassistent. Här får du arbeta både operativt med löpande ekonomiarbete samtidigt som du kommer vara involverad i strategiska beslut samt vara en nyckelroll i att ytterligare vidareutveckla och digitalisera ekonomifunktionen. Kontoret ligger i fina, anrika lokaler i centrala Göteborg.

I rollen som ekonomiansvarig kommer du arbeta med:
  • Löpande bokföring
  • Kontroll/godkännande och betalning av leverantörsfakturor
  • Fakturering
  • Månads- och årsbokslut
  • Moms- och skattedeklaration
  • Tillsammans med revisor upprätta årsbokslut och årsredovisning
  • Budget, prognosarbete och uppföljning
  • Analys av resultat- och balansräkning
  • Rapportering till ledning/styrelse/ägare
  • Delta i olika utvecklingsprojekt kopplat till ekonomisk uppföljning och rapportering
  • Se över och granska juridiska avtal
Vem du är
Din utbildningsbakgrund är inte avgörande men troligtvis har du någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du har arbetat några år i ett mindre eller medelstort bolag som ekonomi- eller redovisningsansvarig. Du trivs i en roll där du får arbeta brett med ett tydligt fokus på redovisning. Vi ser att du har ett stort intresse för systemfrågor och vill bidra till ett modernt och digitalt arbetssätt (vi jobbar med Visma.net, MD365, Power BI & Viva goals) och du har naturligtvis goda Excelkunskaper. Du behöver vara obehindrad i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer använda båda språken i tjänsten.

För att trivas hos det aktuella företaget har du en affärsmässig inställning med förmågan att se verksamheten ur ett större perspektiv. Du är noggrann, ansvarstagande och driven. Du är initiativtagande och har lätt för att ta beslut samtidigt som du är prestigelös och lyhörd. Du trivs i det mindre bolaget och att jobba nära VD och delägare.

Vad vår uppdragsgivare erbjuder dig
Du får arbeta i ett marknadsledande företag med det lilla teamets flexibilitet. De har höga ambitioner för framtiden och här finns möjlighet att få vara med på en spännande och expansiv resa. De gör alla sitt yttersta för att kunder och medarbetare skall trivas och utvecklas. Här får du vara med och påverka och du kan snacka hur mycket sport du vill för det är deras passion.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar det aktuella företaget med Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jonna Berglöv på jonna.berglov@jerrie.se. Du ansöker med bifogat CV samt personligt brev på jerrie.se. I det personliga brevet önskar vi att du beskriver varför du lockas av den här rollen samt på vilket sätt du hade varit med och bidragit. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 25 juni.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juni 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren