Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en förskollärare som vill leda och utveckla en liten förskoleverksamhet i en kombinerad roll som rektor och förskollärare? Du kanske redan arbetar som rektor idag eller som en mycket drivande förskollärare som nu vill ta steget och forma en egen verksamhet.

Helge är ett föräldrakooperativ med en barngrupp bestående av upp till 24 barn och 5 pedagoger. Att det är en liten verksamhet märks på flexibiliteten och att alla beslutsvägar är korta. Vi arbetar tillsammans för att skapa den bästa förskolan för barnen och där våra pedagoger ges möjlighet att göra det lilla extra i varje sammanhang.

Förskolan jobbar nära natur och miljö och har en stor gård samt ligger med kort avstånd till Hisingsparken och Kättilsröds 4H gård. Förskolans inomhusmiljö är skapad för att kunna arbeta i mindre grupper/projekt utefter ålder, projekt och intressen. Vår tanke är att den lilla barngruppen ska vara en trygg plats där barnen får utvecklas efter sina förutsättningar och behov.

Vill du vara med och skapa lust, lärande och fantasi hos barnen? Då är det här förskolan för dig!

Arbetsuppgifter:

Du kommer som rektor och förskollärare leda och utveckla den dagliga verksamheten, en verksamhet som självklart ska förankras i förskolans läroplan, skollagen och barnkonventionen. Förskolan värdesätter dina idéer och en av fördelarna med att jobba på ett mindre föräldrakooperativ är att det ges möjligheter att få vara med från idé till verklighet.

Mesta delen av tiden arbetar du som förskollärare i verksamheten och med ledaransvar. Du kommer även att ha schemalagd kontorstid för rektorsarbete och planering. Som rektor ansvarar du för det pedagogiska arbetet och planeringen av verksamheten. Administration och ekonomi utöver det som handlar om resurser i verksamheten sköts av föreningen så att du skall få lägga din tid på det du brinner för.

Som person ser vi att du är drivande, kommunikativ, fantasifull, strukturerad och engagerad. Du är väl insatt i de relevanta lagar och styrdokument som omfattar förskola, och är bekväm med att ta fram, uppdatera och efterfölja regler och rutiner. Du kan formulera tydliga mål i det systematiska kvalitetsarbetet och definiera och verkställa planer för att uppnå de uppsatta målen.

Vi ser att du har god kommunikationsförmåga, och kan skapa och vårda relationer med många olika personer. Som pedagog är du kreativ och full av spännande uppslag till lärande, skapande och utforskande tillsammans med barnen. Vår strävan är att erbjuda varje barn en bred repertoar av upplevelser och möjligheter att utvecklas efter sina intressen, förutsättningar och behov. Verksamheten bedrivs med inspiration från Reggio Emilia.

Lek där barn och vuxna utforskar världen som jämlika tror vi ger barnen bättre förståelse för sin egen tillvaro!

Vi söker dig som:

  • är utbildad och legitimerad Förskollärare (krav) och har flera års erfarenhet av att arbeta inom förskola. Rektorsarbete är meriterande.
  • har genomgått rektorsprogrammet eller har en ambition att göra så inom en snar framtid.
  • har ett tydligt barnperspektiv och ser att barnens perspektiv står i centrum
  • har ett starkt engagemang för barn och gillar att arbeta med deras lärande och utveckling.


Tjänsten är på heltid med start höstterminen 2024. Intervjuer sker löpande.



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (69 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se