Hoppa till innehåll

Vi söker nu en Materialberedare / lagermedarbetare!

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vårt uppdrag:

Vill du vara en viktig kugge i arbetet hos Sveriges ledande leverantör av underhållstjänster för spårburna fordon?

Nu finns möjlighet till en roll som materialberedare / lagermedarbetare inom fordonsunderhåll på EuroMaint Olskroken i Göteborg.

Du kommer stödja den grupp som jobbar med X2-tåg (X-2000 i folkmun). De finns i olika versioner men gemensamt för alla fordon är att de är avancerade snabbtåg som representerar kronan i svensk ingenjörskonst. Vi som har förmånen att arbeta med dessa tåg är stolta över att hålla dem rullande idag och många år framöver. Att underhålla tågen är omväxlande, stimulerande och utmanande. Det ställer höga krav på kompetens och lagarbete som involverar alla på arbetsplatsen.

Du kommer också, på samma sätt, vara en resurs för den grupp i verkstaden som jobbar med s.k. PSV-vagnar (de som tidigare kallades Inter-City, samt sov- och liggvagnar).

Om tjänsten:Som materialberedare och medarbetare på lagret kommer du att tillsammans med övrig personal inom gruppen att ansvara för beställning och förrådshållning av reservdelar, förnödenheter och förbrukningsartiklar. I arbetet ingår hantering av inkommande och avgående gods, transaktionsregistrering i affärssystem LN, samt inventering av förrådsmateriel mm. Tillsammans med dina arbetskollegor utför du uppgifter som kan innebära allt från packning, sortering, truckkörning etc. Du kommer även vara behjälplig med enklare vaktmästerisysslor, eftersom din grupp har ett övergripande fastighetsansvar.

Vad vi söker:Vi söker dig med rätt inställning till att arbeta och viljan att göra ett bra jobb med stort engagemang. Du har minst 1-2 års erfarenhet från lagerarbete eller annan relevant bakgrund och förväntas vara en serviceinriktad, flexibel person. Ordning och reda är en av dina styrkor och du strävar hela tiden efter att förbättra och optimera gruppens arbete. Du kommer att fungera som en central länk mellan planering, lager och verkstad. Du har lätt för att se helheter och att prioritera ditt arbete med fokus på bästa möjliga servicegrad. Du behöver vara noggrann och kvalitetsmedveten samtidigt som du har ett starkt driv att leverera. En positiv arbetsmiljö är jätteviktigt för oss och du förväntas bidra till en god stämning och ett gott samarbete.

Du kommer bland annat att jobba med (utan rangordning):

  • Vara operativt verksam som ett stöd och servicefunktion till produktionen
  • Förbereda planerat underhåll genom att säkerställa materialåtkomst, i samarbete med produktionsplanering, fordonsteknik och produktionsledning
  • Utföra inventering löpande för att säkerställa rätt lagersaldon
  • I samarbete med produktion aktivt och kontinuerligt arbeta med att minska inventeringsdifferenser / saldofel
  • Rapportera saknat material eller driftstörningar enligt gällande rutin
  • Ansvarig för att ordning och reda enligt 5S efterlevs inom området
  • Ansvara för att utföra egenkontroll på utfört arbete
  • Mottagningskontroll av externt/internt gods t ex antal, okulär besiktning, mått, färgkulör, ytans utseende och skador
  • Lagerlägga artiklar på förutbestämda lagerplatser och lagerlägga nytt material på förråd i affärssystemet LN och ombyggnation av förråd
  • Kemikaliehanteringen, Chemweb
  • Bistå central materialstyrning med förslag på nya styrparametrar för eget servicelager
  • Delta på operativa möten och hålla bristlistorna i Sharepoint aktuella

Utbildning:Allmän gymnasiekompetens (2-årig). Mycket god datorvana och erfarenhet av LN ser vi som ett plus. Du har goda kunskaper i svenska, behärskar språket flytande i tal och skrift. B-körkort och truckkort

Din profil Vi söker dig som har några års erfarenhet inom lager / logisitk. Du är van vid att arbeta i affärssystem och Excel.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av materialplanering / -beredning.

God svenska och engelska i både tal och skrift är krav för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten är du en kommunikativ och analytisk person som är van vid att behöva planera och prioritera bland flera olika arbetsuppgifter. Du är ansvarsfull och motiveras av att komma i mål med dina projekt. Du tar gärna egna initiativ, tycker det är roligt med problemlösning och värdesätter den gemensamma insatsen för lyckas med leveransen.

Krav för tjänsten ärgenomförd och godkänd hälsokontroll.

Övrig information

Placering: Olskroken, Göteborg

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sista ansökningsdag är 18 Augusti, men vänta inte med din ansökan då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om EuroMaint

EuroMaint är Sveriges ledande leverantör av underhållstjänster för spårburna fordon. Vårt nätverk av verkstäder finns där du behöver dem, från Malmö i söder till Luleå i norr. Vi underhåller alla typer av spårburna fordon, från passagerarfordon som intercity- och regionaltåg, tunnelbanetåg och spårvagnar, till lok, vagnar och arbetsmaskiner. EuroMaint har över 1 000 anställda och en omsättning på mer än 1,5 miljarder SEK. Sedan 2019 ägs EuroMaint av CAF, en spansk leverantör av mobilitetslösningar.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se