Hoppa till innehåll

Affärsinriktad projektledare inom material

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Vi söker nu en engagerad, erfaren och affärsinriktad projektledare med bred teknisk kompetens till vår materialgrupp. Genom att introducera nya spännande hållbara material i innovationsprojekt stärker vi forskning, industri och offentlig sektor. Vi skapar positiva effekter på samhället genom teknisk utveckling tillsammans med externa partners och tillgång till den senaste forskningen.

Om rollen

Som projektledare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att driva och delta i projekt med fokus på utveckling av nya material, produkter och tjänster. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt inom olika tekniska områden och samverka internt och externt för att leverera innovativa lösningar.

Dina ansvarsområden inkluderar:

  • Utveckling av affärsmöjligheter och samarbeten genom att identifiera kunder, marknadstrender och kundbehov.
  • Initiering och utformning av projektansökningar och offerter.
  • Ledning, koordinering och deltagande i innovationsprojekt.
  • Aktiv medverkan i tekniska och strategiska diskussioner för att forma projektens riktning.
  • Integrering av miljö- och hållbarhetsaspekter i projektens genomförande och resultat.

Om dig

Vi söker dig som har en bred materialkompetens och har visat framgång i att utveckla affärsmöjligheter i en teknisk kontext. Du har minst en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, mekanik eller motsvarande, och har god erfarenhet av att driva och delta i utvecklings- och innovationsprojekt. Du behöver ha god språklig förmåga på svenska och engelska i tal och skrift. Kunskap om bränsleceller eller vätgas som energibärare, samt erfarenhet från konsultbranschenär ett plus.

Vidare ser vi att du har:

  • Djupgående kunskap om olika material och deras tillämpningar i olika branscher.
  • Bevisad förmåga att identifiera och skapa externa samarbeten genom att vara kreativ, relationsskapande och nätverkande.
  • Erfarenhet av samverkan med privata bolag och offentliga organisationer.
  • Stark förmåga att leda och inspirera tvärfunktionella team liksom god samarbetsförmåga.
  • Engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du erbjuds

På Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ miljö och en roll i en spännande och växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara på din kompetens men också din vilja att utvecklas.

Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Rollen är placerad på Chalmers Industritekniks kontor i Johanneberg, Göteborg.

Sista ansökningsdatum: 4 augusti

Vi strävar efter att hålla några intervjuer under juni men på grund av sommarsemester kan återkoppling och urval dröja till mitten av augusti.

Vid frågor om tjänsten eller Chalmers Industriteknik, kontakta:

Philip Gillgard, gruppchef - philip.gillgard@chalmersindustriteknik.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 november 2024 (140 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se