Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Saab Group IT Göteborg söker Nätverkstekniker

Sista ansökningsdag
28 november 2024 (31 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du ta del av en stimulerande arbetsmiljö med en möjlighet att få arbeta med moderna teknologier på ett av de främsta företagen inom försvars- och säkerhetslösningar? Vi söker nu en nätverkstekniker med god kunskap inom brandväggar (Cisco, Fortinet eller Palo Alto)! I rollen får du goda förutsättningar till både personlig och karriärsmässig utveckling. Som nätverkstekniker kommer du att spela en central del i att säkerställa Saabs nätverks- och informationssäkerhet.

Om tjänsten:
Sektionen arbetar med att sätta upp nätverksmiljöer för särskild utrustning åt Saabs olika affärsenheter. Detta för att olika typer av maskiner inte ska påverka dess lokala nät. Det finns flertalet team inom Saab Group IT och ofta arbetar de tvärfunktionellt. Teamet är utspritt på flera orter i Sverige och just denna tjänst kommer att utgå från Götborgskontoret.

Mer konkret kommer du att:
  • Installera och konfigurera brandväggar samt säkerhetslösningar.
  • Övervaka och underhålla nätverksprestanda och säkerhet.
  • Utveckla och implementera säkerhetspolicys och procedurer.
  • Felsöka nätverksproblem och hantera säkerhetsincidenter.
  • Samarbeta med andra tekniska team för att optimera nätverkslösningar.
  • Genomföra riskanalyser och sårbarhetsbedömningar.
Vi söker dig som:
  • Har en relevant utbildning inom IT, nätverksteknik eller motsvarande erfarenhet.
  • Har erfarenhet av brandväggslösningar såsom Cisco, Fortinet eller Palo Alto - Antingen från utbildning eller arbetsliv.
  • Besitter god kunskap om nätverksprotokoll och topologier.
  • Är bekväm med att arbeta självständigt såväl som i team.
  • Har utmärkta problemlösnings- och kommunikationsfärdigheter.
Vi ser det som meriterande om du har:
  • Certifieringar inom området.
  • Erfarenhet av automatisering, då detta kommer att bli en viktig del av framtida arbete.
Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du ska trivas i rollen som Nätverkstekniker tror vi att du är en driven, initiativtagande och lösningsorienterad person. Du tycker om att arbeta såväl i team som självgående och du har förmågan att få saker att hända. Du har lätt till att ta egna initiativ och du har en förmåga att gräva ner dig i säkerhetsrelaterade problem. Vidare ser vi gärna att du är en person som strävar efter utveckling på ett såväl personligt som professionellt plan och är beredd att ta dig ann det som krävs för att följa med i bolagets tillväxtresa framåt. Tjänsten innebär även arbete som omfattas av försvarssekretess och därmed finns krav på svenskt medborgarskap.

Om anställningen:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Göteborg
  • Rekryteringsansvarig: Tuva Sandberg
Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 november 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?