Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Kraftingenjör till Lumibird

Sista ansökningsdag
27 december 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du flera års erfarenhet av att designa kraftkort med hög ström och spänning och magnetiska komponenter? Brinner du för att utveckla innovativa lösningar inom försörjning som bidrar till framtidens lasersystem? Då ska du läsa vidare!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Lumibird.

Om företaget

Lumibird är specialiserat på avancerad laser- och fotoniklösningar, med fokus på design och utveckling av högpresterande lasersystem för kritiska applikationer inom områden som medicinteknik, industriell bearbetning, rymd och försvar. Företaget arbetar med komplexa optiska system och elektronik, där precision och tillförlitlighet är avgörande. Genom att kombinera expertis inom optik, elektronik, systemintegration och termisk hantering, utvecklar Lumibird lasersystem med höga uteffekter, pulslängder och våglängdsstabilitet som möter strikta krav på prestanda och robusthet i krävande miljöer. Företaget har även expertis inom RF-teknik och optoelektroniska komponenter, och arbetar nära med både kunder och tillverkare för att säkerställa att lösningarna är optimalt anpassade till specifika tekniska krav.

Arbetsuppgifter

I rollen som kraftingenjör ansvarar du för att utveckla och förbättra försörjningslösningar på kretskort. Du arbetar med allt från teoretiska beräkningar till verifieringar och tester såsom EMC-, EMI- och ESD-tester. Du ansvarar också för att dokumentera ditt arbete och stödja produktionsprocessen. Dessutom designar du lösningar utifrån kravspecifikationer och förstår hur dessa påverkar lasersystemets prestanda, liksom underhåller och förbättrar befintliga konstruktioner. Du samarbetar nära mekaniska, elektriska och optiska designers samt med inköp och försäljning. För att säkerställa optimala lösningar är det avgörande att du förstår hur lasersystemets olika komponenter påverkar försörjningsdesignen och du har dialog med tillverkare. Under processen kommer utdrag ur belastningsregistret att göras, liksom en säkerhetsprövning innan anställning.

* Utveckla och förbättra försörjningslösningar
* Teoretiska beräkningar, praktiska tester och verifieringar
* Dokumentation och stöd till produktionsprocessen
* Designa lösningar efter kravspecifikationer samt underhåller och förbättrar befintliga konstruktioner
* Samarbete med mekaniska, elektriska och optiska designers samt inköp och försäljning
* Dialog med tillverkare
* Kontroll av belastningsregister och säkerhetsprövning

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Flera års erfarenhet av att designa kraftkort
* Erfarenhet av magnetiska komponenter
* Erfarenhet av att designa för kontinuerlig eller pulsad hög ström och/eller hög spänning
* Erfarenhet av värmefördelning för pulserande och kontinuerlig drift
* Mycket goda kunskaper i och engelska i både tal och skrift, goda kunskaper i svenska
* B-körkort är meriterande

För att lyckas i rollen tror vi att du är en person som har förmåga att skapa och upprätthålla struktur i ditt arbete samt att prioritera rätt uppgifter. Du kan sätta upp och hålla tidsramar, samtidigt som du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och utvecklar egna metoder för att driva arbetet framåt. Du tvekar inte att be om hjälp när det behövs, men har även förmågan att fatta beslut trots ofullständigt underlag. Du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift och är noggrann med att vara välformulerad. Vi ser också att du är noggrann och har en stark medvetenhet om kvalitetsstandarder och förväntningarna på din leverans. Dessutom har du ett strukturerat tillvägagångssätt för problemlösning och en lösningsorienterad inställning.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kallebäck
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här.

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 december 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.