Forskare
Sista ansökningsdag
19 november 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
25 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för kliniska vetenskaper är en av sex institutioner vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning som sätter människans hälsa och livskvalitet i fokus. Vi representerar 16 olika ämnesområden (avdelningar) och är indelade i fyra sektioner. Genom ett berikande samarbete med sjukvården och Sahlgrenska Universitetssjukhuset har vi utvecklat samprojekt och mötesplatser som gynnar både vården och forskningen.
Vid medicinsk strålningsvetenskap bedrivs forskning inom medicinska tillämpningar av strålning, och också forskning inom omgivningsradiologi och strålskyddsberedskap. Här studeras bl.a. förekomst och transport av radioaktiva ämnen i miljön.
Arbetsuppgifter
Anställningen som forskare ingår i ett forskningsprojekt med syfte att utveckla kompetens vid Medicinsk strålningsvetenskap inom området små modulära reaktorer (SMR) med avseende på strålskydd för arbetare, allmänhet och miljö. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta litteraturstudier av strålskyddsutmaningar rörande design av små modulära reaktorer med särskilt fokus på Sveriges behov. Du kommer att delta i internationella tekniska och vetenskapliga möten samt besöka SMR-platser för att få praktisk insikt i aktuella utmaningar och lösningar. Vidare ingår att modifiera och validera utvalda programkoder för källtermsuppskattning för att säkerställa deras användbarhet och noggrannhet. Du kommer att arrangera och leda tekniska möten med relevanta intressenter, samt delta aktivt i arbetet inom The European Industrial Alliance on Small Modular Reactors för att bidra till gemensamma mål och projekt. Slutligen ska du identifiera framtida behov av utbildning, övningar och färdighetsutveckling inom SMR-design som är särskilt relevanta för Sverige, samt medverka i ansökningar om forskningsmedel.
Kvalifikationer
Den sökande skall ha en doktorsexamen inom lämpligt område, så som fysik eller strålningsvetenskap. Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet av att självständigt leda forskningsprojekt, skriva ansökningar om forskningsmedel samt att arbeta i internationella nätverk inom strålsäkerhetsområdet. Andra kvalifikationer som krävs är goda kunskaper i det engelska språket, muntligt, men framförallt skriftligt, bevisad förmåga att skriva sammanhängande vetenskaplig text. Hänsyn kommer också tas till eget driv, organisatorisk förmåga och noggrannhet. Personlig lämplighet är av betydelse.
Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med placering vid Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för medicinsk strålningsvetenskap. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde: Snarast
Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Mats Isaksson; tfn: 070 593 14 61, e-post: mats.isaksson@radfys.gu.se eller professor Eva Forssell Aronsson, tfn: 0703 722626, e-post: eva.forssell_aronsson@radfys.gu.se
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande
Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-19
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Ansök nu
Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se
Sök jobbet
Ansök senast
19 november 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu
Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se