Hoppa till innehåll

Juniora skattekonsulter | EY Tax

Sista ansökningsdag
20 oktober 2024 (37 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du jobba på ett av Sveriges mest attraktiva företag som erbjuder en inkluderande kultur och personlig utveckling? Är du intresserad av att arbeta i en teamorienterad organisation där du får stöd och vägledning från erfarna kollegor? Starta din karriär som skattekonsult hos oss på EY!

Tar du examen 2025 eller har något års erfarenhet inom skatterätt? Vill du arbeta i en global organisation med lokal förankring med stort fokus på teamarbete? Vi söker nu skattekonsulter till våra kontor i Stockholm, Göteborg, Umeå, Karlstad, Örebro och Malmö med start i januari eller augusti 2025.


Din roll som skattekonsult

I rollen som skattekonsult på EY kommer du att få utmanande och utvecklande uppdrag inom olika branscher och storlek på kunder tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. Vi arbetar nära våra kunder och följer deras behov över längre tid och du blir en del av ett engagerat team i prestigelös och inkluderande miljö med högt i tak där vår Hybrid Working Model ger möjligheter till work-life balance. Utöver att arbeta med praktisk skatterådgivning i våra klientuppdrag erbjuder vi ett brett utbud av utvecklingsmöjligheter och möjlighet till specialisering över tid.


Vi söker nya medarbetare till våra olika skattegrupper

Affärsområdet Tax and Law består av ett antal grupper som har särskilt fokus på specifika verksamhetsområden. Se nedan beskrivning av de grupper som vi söker till just nu och var noga med att ange i ditt personliga brev vilken/vilka grupper du är mest intresserad av.

· Corporate Tax - Vår allmänna företagsbeskattningsgrupp som arbetar mot större och mellanstora företag i Sverige och i världen med komplexa skattefrågor kopplade till bl.a. företagsöverlåtelser, omstruktureringar, finansieringsfrågor, fondrådgivning, internationella skattefrågor, skattefrågor i samband med revisioner, skatteprocesser, ägarledda företag och entreprenörer mm.

· Financial Services Tax (FSO) - Vår skattegrupp inriktad mot kunder verksamma i den finansiella sektorn arbetar med frågor inom svensk och internationell företagsbeskattning. Rådgivningen kan avse skatteberäkningar, deklarationer och skatteprocesser, men även skattefrågor kopplade till transaktioner/M&A, omstruktureringar och finansieringsfrågor. Under revisionssäsongen arbetar vi också nära våra revisorskollegor i samma sektor. Vi erbjuder även rådgivning avseende moms. Tjänsten i FSO Tax är placerad i Stockholm.

· Global Compliance & Reporting (GCR) – Hanterar nationella och multinationella kunders obligatoriska rapportering vad gäller skatt och redovisning. Arbetar inom områdena lön, bokföring/årsredovisning, företagsbeskattning och skatteredovisning.

· Transfer Pricing (TP) - Internationell skatterådgivning med fokus på bl.a. koncerninterna transaktioner och transfer pricing för stora multinationella koncernen.

· Indirect Tax – Rådgivning avseende moms, tull och punktskatter. Identifierar riskområden och skräddarsyr lösningar för indirekt skatt. Vi hjälper också våra kunder i hållbarhetsfrågor kopplat till skattefrågor t.ex. CBAM, vilket är ett växande område.

· People Advisory Services (PAS) - Internationell rådgivning avseende frågor som uppkommer när personer arbetar i olika länder under en kortare eller längre tid vid tjänsteresor, utsändningar, lokalanställningar eller styrelsearbete. Förutom rådgivning hjälper vi även våra kunder med den praktiska hanteringen avseende internationellt arbete, både i Sverige och i andra länder. Våra tjänster bidrar till att våra kunders mobilitetsprogram blir strategiska och hanteras i enlighet med gällande lagstiftning i respektive land.


Möjlighet att forma din karriär

På EY sätter vi medarbetarna i centrum där du får stor påverkan att forma din karriär utifrån egna intressen och mål – oavsett om det innebär ett branschfokus med specifika kunder eller att fördjupa dig inom vissa områden. Därutöver finns möjlighet att involvera dig i spännande projekt såsom volontärarbete på arbetstid, delta vid rekryteringsevent och engagera dig i vårt studentteam.


Kvalifikationer för tjänsten

· Akademisk examen från juristprogrammet, annat affärsrättsligt program, ekonomprogrammet eller annan relevant utbildning

· Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska

· Ett genuint intresse för skatterätt och en vilja att utvecklas i en affärsorienterad organisation med multikulturell miljö

· Meriterande med goda betyg och erfarenhet från t.ex. domstol, revisionsbyrå, advokatbyrå eller Skatteverket


Vad EY erbjuder dig

· Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.

· Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.

· Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.

· Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.


Läs gärna mer om vad EY kan erbjuda dig på Karriärsidan, i sociala medier och på Karriärbloggen.


Vill du starta din karriär som skattekonsult hos oss?

Då är du varmt välkommen att söka tjänsten. Skicka in din ansökan senast den 20e oktober 2024, urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Julia Frejd på julia.frejd@se.ey.com.

På EY främjar vi en inkluderande miljö och stöttar våra medarbetares olikheter. Med vårt fokus på mångfald uppmuntrar vi ansökningar från kandidater med olika bakgrunder. Om du är i behov av särskilt stöd eller anpassning under rekryteringsprocessen, vänligen kontakta vårt rekryteringsteam på recruitment@se.ey.com och låt oss veta hur vi kan stötta dig på bästa sätt. Läs mer här.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
20 oktober 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se