Hoppa till innehåll

Trafikplanerare

Sista ansökningsdag
06 september 2024 (5 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik? Då har du nu en chans att vara med och utforma planen för vårt järnvägssystem. Vi söker även dig som vill jobba med spårplanering och banarbetsanpassningar. Detta är en möjlighet för dig som vill jobba brett, har vilja att lära dig nya saker och vill fortsätta utvecklas och bli en expert inom trafikplanering.

Trafikplanerare

Arbetsuppgifter

Som trafikplanerare ansvarar du för att planera och konstruera tidtabeller för tåg och arbetsfordon samt tilldela kapacitet för banarbeten i vår järnvägsanläggning. Du tar emot ansökningar och utifrån dessa gör du analyser samt säkerställer att det finns möjlighet att köra tåg eller utföra arbeten på järnvägen. Du för dessutom dialog både internt och externt kring frågor som rör planering av ansökt och tillgänglig kapacitet för att hitta de bästa lösningarna och minimera störningar i järnvägsnätet. Detta i syfte att skapa goda förutsättningar för att få en marknadsmässig tågplan och produktionsplan som håller hög kvalitet avseende punktlighet och trafiksäkerhet.

Arbetet som trafikplanerare är ett socialt arbete där du har många kontaktytor och olika typer av samarbetsytor både inom och utanför Trafikverket. Det är ett omväxlande arbete och förutsätter att du har förmågan att driva och ansvara för att leverera utifrån satta mål. Du behöver kunna se komplexa samband som innehåller stora mängder information och kunna förmedla den vidare anpassat mot den målgrupp som du arbetar med. Du använder din strategiska förmåga aktivt varje dag när du tilldelar kapacitet i järnvägsanläggningen för tåglägen, spåranvändning och tjänster enligt Järnvägsnätsbeskrivningen (JNB).

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid men även skapa förutsättningar för att medarbetare ska prestera på bästa sätt.

Övrig information

Tester planeras att skickas ut under v.37.

Intervjuer planeras att genomföras v. 38-39.

Planerad utbildningsstart är ca v.3/v.11.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?

God kommunikationsförmåga som innebär förmåga att förmedla budskap på ett enkelt sätt och med en lyhördhet för mottagaren. Som person har du lätt att söka och ta till dig information och du ser möjligheter i förändringar, du kan tänka i nya banor för problemlösning och gör detta på ett lösningsorienterat sätt. Du ska även kunna se logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering eller logistik alternativt annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • Har god datorvana och erfarenhet av att arbeta med olika datasystem.
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av arbete med liknande uppgifter, exempelvis planering och logistik ifrån transportsektorn eller annan liknande verksamhet.
  • Har kunskap i Trafikverkets olika ansöknings- och planeringsverktyg.
  • Har erfarenhet av att hantera trafik på järnväg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se