Hoppa till innehåll
Gällivare Kommun logotyp

Planchef till Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen

Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Planchef till Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen
Verksamhetsbeskrivning
Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen. Förvaltningen har ett helhetsansvar för kommunens samhällsplanering, mark- och exploateringsverksamhet investeringsprojekt, drift av kommunala anläggningar såsom VA, avfall, fiber och gator, samt ansvar för förvaltning av kommunens verksamhetsfastigheter och flygplatsen. Förvaltningens verksamhet omfattar även lokalvård och kost.
Om oss
Gällivare kommun är ansvarstagande och brinner för vår organisation och vårt fokus i all vår kommunikation är våra medborgare och kommande medborgare. Vi är orädda, aktiva och positiva. Vi är varma, inkluderande, trygga och pålitliga. Det ska märkas i allt från hur den enskilda kommunmedarbetaren agerar till de stora beslut som kommunen som organisation fattar.
Gällivare kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och arbetar aktivt med att utveckla våra medarbetare, inte minst våra ledare genom ledarskapsprogram och mentorsprogram som alla nya chefer får ta del av. Gällivare genomgår stora förändringar inom samhället dels genom pågående samhällsomvandling, och har även en stor roll i den pågående samhällsomställningen, driven av stora företag på orten.
Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du har en nyckelposition när det gäller att utveckla Gällivares framtid. Du har tillsammans med förvaltningschefen det övergripande ansvaret för fysisk planering, översiktsplanering, lokaliseringsutredningar mm. inom kommunen.  I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta brett med planering ur tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. I arbetet ingår omfattande kontakter med konsulter, entreprenörer, exploatörer, allmänheten, intresseföreningar och andra aktörer.
Kvalifikationer
Du har universitets eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad, fysisk planering eller motsvarande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med fysisk planering, exploateringar och fastighetsutveckling. Du kan ha arbetat inom privat eller offentlig sektor och vill utvecklas vidare i en spännande och varierande verksamhet. Du ska vara utåtriktad och ha lätt för att knyta kontakter och skapa nätverk, vara utvecklings- och serviceinriktad samt känna intresse för samhällsbyggnadsfrågor. Som person är du driven och har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är transparent, tydlig, prestigelös och målmedveten samt kan fatta beslut och säkerställa genomförande. Du har mycket god förmåga att skapa förtroende hos medborgare och medarbetare samt god förmåga att samverka med politisk ledning och fackliga organisationer. Medievana och erfarenhet av att företräda arbetsgivaren externt är ett plus. Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens där alla medarbetare får och kan utveckla sin fulla potential.
Övrigt
Till din ansökan vill vi ha med ett CV och ett personligt brev. På begäran lämnas originalhandlingar.
Arbetstid/Varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning - Ange gärna löneanspråk i ansökan.
Ansökan och tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag:  2024-09-01
 
Upplysningar
Förvaltningschef Nina Eliasson, 0970-818 333, nina.eliasson@gallivare.se.
Fackliga företrädare
Vision
JUSEK
 
Varmt välkommen med din ansökan!







Gällivare Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Gällivare är Sveriges tredje största kommun till yta. Namnet Gällivare kommer från det lulesamiska namnet Jiellovárre som betyder sprickberget. Det syftar på ”sprickan” eller tvärdalen som är mellan Välkommaberget i Malmberget och lågfjället Dundret i Gällivare.