Hoppa till innehåll

KBT-terapeut till Kraftaverk AB

Sista ansökningsdag
01 oktober 2024 (30 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

KBT-terapeut sökes till Kraftaverk AB i Gagnef. 

Stockrosen är en koncern som erbjuder kvalificerad vård och boende inom psykiatri, missbruksvård och psykosocialt förändringsarbete. All vård är evidensbaserad och vi följer regelbundet upp våra resultat. Våra verksamheter är Sobera motivations- och avgiftningscenter, Älvstorps Vård- & behandlingshem, Fogdhyttans Behandlingshem, Kraftaverk, Villa Leva, Hasslegården och Stockrosen Stödboende. I Stockrosenkoncernen ingår även Skandinavisk Sjukvårdskompetens och Mottagningen Bergmästaren som tillhandahåller och utför specialisttjänster inom psykiatri, hälsovård och personal.

 

Arbetsplatsen 

Kraftaverk ligger i Gagnef och har idag 22 platser för män, mellan 21-65 år.

Till oss kommer män med missbruksproblematik, eventuellt med samtidiga psykosociala och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. All vår vård är evidensbaserad, och vi följer nationella riktlinjer från Socialstyrelsen gällande behandling. Kärnan i behandlingen är KBT, vilken ges både i gruppbehandling och via individuell behandling. Kraftaverk ligger vackert beläget i Gagnef kyrkby nära Österdalälven. 

 

Vi erbjuder 

Som anställd inom Stockrosen koncernen erbjuds du möjligheten att jobba med våra klienters livsviktiga förändring och utveckling. Vi är en arbetsplats som har kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension, förmånsportal med rabatter och erbjudanden samt friskvårdspeng. Därtill är vi måna om att personalen ska må bra och trivas, vi jobbar utifrån ett nära ledarskap, har korta beslutsvägar och värdesätter personalens delaktighet i det dagliga och framtida arbetet. Vi tar vara på medarbetarnas kompetens och är lyhörda för utvecklingsmöjligheter. 

 

Tjänsten 

Vi söker en KBT-terapeut som är engagerad i att göra en positiv skillnad i våra klienters liv och trivs i en utvecklande och dynamisk arbetsmiljö.   
 

Arbetsuppgifter 

Som KBT-terapeut på vårt HVB-hem kommer du spela en central roll i att stödja våra klienter genom att genomföra bedömningar, skapa individuella behandlingsplaner och hålla regelbundna samtal, individuellt och i grupp. Du kommer arbeta nära med övriga professioner, dokumentera och justera behandlingar vid behov. 

 

- Utbildning 
Grundutbildning KBT-Steg 1 och dokumenterad arbetslivserfarenhet från arbeten inom missbruksvård med motivations-och förändringsarbete. Meriterande om du dessutom innehar utbildning som t.ex. socionom, behandlingspedagog, socialpedagog, alkohol- och drogterapeut eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren finner lämplig för den utlysta tjänsten. 

 

Vi ser också att du därtill har utbildning inom Återfallsprevention, CRA, HAP, MI, MET, ACT, ART, KSL och/eller liknande. 

 

Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, samt goda IT-kunskaper. Dessutom god administrativ förmåga och intresse för dokumentation krävs då det ingår i arbetsuppgifterna.  

 

- Erfarenhet 
Arbetserfarenheter från liknande arbeten med dokumenterade vitsord. Du ska vara strukturerad, ha ett stort intresse för att jobba med människor i vår målgrupp, men också besitta en förmåga att leda och strukturera behandlingsarbetet. 

 

- Personliga egenskaper 

Som person behöver du vara lösningsfokuserad och ha ett humant synsätt där inga fall är misslyckade fall, vi arbetar aktivt för lyckade placeringar där fokus ligger på positiva förstärkare. Du behöver vara organiserad, ha erfarenhet av att leda andra, nyfiken, stresstålig, lyhörd och ha ett behandlande tänk i alla situationer. 

 

Utifrån rollen ställer vi krav på hög social kompetens, ett professionellt bemötande och att du har förmågan att se helhetsbilden. Därtill är du positiv och bidrar till en god stämning på jobbet och vår arbetsmiljö. Vi rekryterar omsorgsfullt och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Utdrag från Polisens misstanke- och belastningsregister genomförs vid ev. anställning. 

 

Ansökan 

Sista ansökningsdag: 30 sep 2024.Dina ansökningshandlingar ska innehålla ett uppdaterat CV, ett personligt brev samt relevanta betyg som styrker din utbildningsbakgrund. 

 

Anställning

Tjänstgöringsgrad: ca 80%

Anställningsform: Tillsvidare anställning med 6 månaders inledande provanställning 
Tillträde: Enl. överenskommelse

 

Lön: Månadslön med individuell lönesättning.
Kollektivavtal: Behandling, vård och omsorg – Vision  

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 oktober 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se