Hoppa till innehåll

Lärare i matematik och NO-ämnen 80-100 %

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Europaskolan Malmköping är en fristående grundskola med årskurserna 4-9 (två eller tre paralleller). Skolan är belägen i Malmköping i Flens kommun. Det finns goda allmänna kommunikationer till och från Malmköping. Vi ingår i en stiftelseägd koncern som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Några vinstuttag görs inte från våra skolor.

Skolan lyder under en egen huvudman och består av drygt 300 elever. Den totala personalgruppen består av ca 40 medarbetare. Skolan som helhet har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren. Vi arbetar mycket med lokal skolutveckling där interna fortbildningsinsatser dominerar, knutna till både kort- och långsiktiga mål.

Vi söker dig som är lärare i biologi, fysik och kemi. Det är meriterande om du även kan undervisa i matematik. Du är förhoppningsvis legitimerad lärare i ett eller flera av nämnda ämnen, men vi tar även emot ansökningar från obehöriga lärare under förutsättning att du har vidimerad erfarenhet av undervisning i svensk grundskola åk 7-9. I tjänsten ingår även mentorskap på högstadiet.

Eftersom skolan ligger i ett socioekonomiskt utmanande område, söker vi dig som inspireras av att göra skillnad där det kanske bäst behövs. Du har ett stort elevfokus och är duktig på att bygga relationer med andra människor i allmänhet och med barn/ungdomar i synnerhet. För oss är det nödvändigt att du har en djup förståelse för elevers olikheter i såväl sitt lärande som i sitt beteende. Utifrån denna förståelse bemöter du elever med tydlighet, värme och höga positiva förväntningar. Kunskaper om NPF är ett krav. Du är strukturerad samtidigt som du är flexibel.

Skolan har en stor andel elever i behov av stöd i varierande grad och vi har en ständig strävan att vara bra inom detta segment. Därför behöver du ha lätt att ta till dig och arbeta med ett specialpedagogiskt synsätt. Vi lägger stor vikt vid att du är beredd att arbeta med tydliggörande pedagogik i undervisningen och du ska tilltalas av att undervisa elever med stora utmaningar i sitt lärande. Vi strävar efter att arbeta med klasstorlekar om max 20-22 elever/klass i åk 4-6 och max 24-26 elever/klass i åk 7-9 vilket är en realitet i dagsläget.

Du kommer att ingå i ett av skolans två arbetslag tillsammans med andra lärare samt resurslärare.

Tjänsten är i första hand ett vikariat under ett år. Är du legitimerad lärare är vi trots detta beredda att diskutera en tillsvidareanställning (med sex månaders provanställning) redan vid tillträde.

Anställningsformen är ferietjänst med 194 arbetsdagar/läsår vid heltid. Tjänsten är tänkt som heltid, men vi kan även tänka oss deltid, dock minst 80 %.

Tillträdesdatum för tjänsten: 9 augusti 2024.

Vi förbehåller oss rätten att anställa löpande under perioden innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Vi undanber oss att bli kontaktade av kommersiella annons- eller arbetsförmedlartjänster.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se