Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Automationsingenjör med teamledaransvar till Lämneå Bruk

Sista ansökningsdag
28 november 2024 (54 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en erfaren automationsingenjör med intresse för att leda ett team och arbeta med avancerade industriella maskiner? Hos oss får du möjlighet att jobba med både programmering och ledning i en kreativ miljö där innovation och teknik går hand i hand.

Om rollen:

På uppdrag av Lämneå Bruk söker vi på Friday en automationsingenjör med teamledaransvar till deras automationsteam. Lämneå Bruk är ett familjärt industriföretag som tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner, med fokus på kundanpassade lösningar. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men företagets kunder finns över hela världen.

Som automationsingenjör hos Lämneå Bruk kommer du att ha ansvar för att programmera och driftsätta automatiskt styrda maskiner, samt vara länken mellan chef och team. Du leder ett team som utvecklar, testkör och driftsätter maskinernas styrsystem, både internt och hos kund.

Din tekniska kompetens inom PLC-programmering, särskilt med Siemens TIA Portal, och erfarenhet av industriella maskiner är avgörande för rollen. Dessutom kommer du att planera arbetsuppgifter och säkerställa att avdelningens arbete flyter på smidigt, även om du inte har formellt personalansvar.

Vi söker dig som:
  • Har utbildning inom automationsteknik eller motsvarande erfarenhet
  • Har erfarenhet av underhållselektriker- eller automationsteknikerarbete
  • Har gedigen kunskap i PLC-programmering, särskilt Siemens TIA Portal och Starter
  • Har erfarenhet av arbete med HMI och drivteknik
  • Är en naturlig problemlösare som tar initiativ till förbättringar och har lätt för att samarbeta med både kollegor och kunder
  • Talar och skriver flytande engelska samt har B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av andra PLC-system som Allen Bradley, Mitsubishi, Beijer och Lenze. Ledarerfarenhet, även informellt, är också ett stort plus då du kommer att hantera både teknik och människor.

Om anställningen:
Vi erbjuder en roll där du får möjligheten att både utveckla tekniska lösningar och bidra till att skapa en välfungerande och sammansvetsad arbetsgrupp. Rollen innebär resor, både inom Sverige och internationellt, och du kommer att arbeta nära kunder för att driftsätta och supportera deras maskiner.

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från Lämneå Bruk och vår sida är att du efter 6 månader blir direktanställd hos Lämneå Bruk.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Placering: Linköping
  • Rekryteringsansvarig: Josefine Karlsson, josefine.karlsson@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 november 2024 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?