Hoppa till innehåll

Bli vår nya Hållbarhetsstrateg och gör skillnad hos LF Dalarnas!

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Drömmer du om att arbeta med hållbarhet och samhällsengagemang? Vill du vara en nyckelperson i att driva vår sociala hållbarhetsagenda framåt? Då kan du vara den vi söker!

Som Hållbarhetsstrateg hos LF Dalarnas kommer du att ha en central roll i att driva och samordna vårt arbete kring sociala hållbarhetsfrågor kopplat till affären och vårt samhällsengagemang. Det innebär bland annat att analysera verksamhetens men också omvärldens påverkan på samhället och sedan formulera planer för att minska negativa effekter och maximera positiva bidrag. Det kan inkludera allt från att främja mångfald på arbetsplatsen till att förbättra leverantörskedjan och öka socialt ansvarstagande. Genom att använda innovativa metoder och modeller kommer du att koppla ihop våra mål med verkliga hållbarhetsutmaningar och möjligheter. Du kommer att bidra till både intern och extern kommunikation samt stödja våra affärsområden och stödfunktioner med din expertis.

Vem är du:

För att passa i denna roll behöver du ha högskoleexamen inom tex sociologi, samhällsvetenskap eller relevant arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Att kunna möta människor och skapa dialog och nätverk är en viktig erfarenhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor och har förmågan att omvandla strategiska planer till konkreta aktiviteter som kopplar till bolagets mål och affär.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha erfarenhet av att analysera statistik och formulera förslag till förbättringar. Värdefullt är det också om du har erfarenhet av att arbeta självständigt med olika typer av projekt eller initiativ där är du genom samarbete med andra har drivit framgångsrika uppdrag.

Vi söker dig som är analytisk, har en hög social och kommunikativ förmåga. Du är en naturlig nätverkare och samarbetar gärna med andra samt är ansvarstagande och initiativrik. Du trivs med att arbeta i en varierande roll där du möter många olika typer av människor och har ett starkt engagemang för hållbarhetsfrågor. Du är prestigelös och hittar en väg framåt när utmaningar uppstår.

Om oss:

Vi på hållbarhetsavdelningen är involverade i framtagandet av bolagets processer, mål och planer kopplat till hållbarhet. Vi arbetar i alla led i bolaget och vi är en stödfunktion till hela verksamheten. Vi är en kundfokuserad verksamhet där kundens behov är starkt kopplat till samhället i stort. Vi arbetar även externt med olika typer av aktörer, både för vårt samhällsengagemang men också för hållbarhet i affären.

På vår avdelning möter du ett gäng som har ett starkt driv och energi och som hittar på roliga saker tillsammans. Ingen tvekar att hjälpa till om det behövs. Vi är serviceminded och jobbar hårt med att bibehålla och stärka vår fina kultur. Gruppen består av både medarbetare som arbetat många år på bolaget och medarbetare som bara jobbat något år. Vi kompletterar varandra med kunskap och nya tankesätt. En bra kombo.

Vi arbetar för att bidra till en hållbar samhällsutveckling och ta ansvar för vår verksamhets påverkan på människa och miljö. Här kan du läsa mer om våra insatser på området: https://www.lansforsakringar.se/dalarna/privat/om-oss/hallbarhet--forskning/

Övrig information:

Som en del i vår rekryteringsprocess kan du komma att få genomföra ett test.

Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

Placeringsort är Falun. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.

Ansökan:

För ytterligare information kontakta: Malin Floridan, Hållbarhetschef, 023-931 03.

Lokal facklig företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2024. Urval och intervjurer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på Dalarnas Försäkringsbolag är drygt 480 engagerade medarbetare som bor där våra kunder bor, handlar i samma affärer och har samma väder. Med kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Leksand, Ludvika, Mora och Malung finns vi nära våra kunder, som alla tillsammans äger vårt bolag. Stark lokal närvaro, personliga möten och bra digitala lösningar anser vi vara förutsättningar för det bästa kundmötet. Dalarnas är en ansvarsfull arbetsgivare som uppmuntrar mångfald, främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur med möjlighet till utveckling, attraktiva anställningsvillkor och ett stort engagemang, attrahera och behålla de bästa medarbetarna. #LI-Onsite


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se