Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Divisionschef Medicin till Region Dalarna

Sista ansökningsdag
10 september 2024 (2 dagar kvar)
Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Hälso- och sjukvården är indelad i fem divisioner; kirurgi, medicin, psykiatri, primärvård och medicinsk service. I division medicin samlas de specialiserande verksamheterna och divisionen har totalt ca 2000 anställda fördelat på 13 enheter, från barn och ungdomsmedicin, akut-, hud, - infektionssjukvården, geriatrik och rehab, reumatologi, kardiologi till den palliativa vården.

Vi söker nu en trygg och kommunikativ Divisionschef till verksamhetsområde Medicin som drivs av tanken att få vara med och påverka framtidens Hälso- och sjukvård inom en stor organisation.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som divisionschef medicin är ditt uppdrag att på ett övergripande plan leda divisionen och tillsammans med dess verksamhetschefer ta oss mot våra gemensamma mål för en trygg arbetsmiljö med patientens bästa i fokus.

Du kommer att spela en nyckelroll i att säkerställa ekonomisk hållbarhet, förbättra patientflöden och utveckla en nära vård. Vi värdesätter en arbetsmiljö där personalens välmående och arbetsförhållanden står i fokus.

Du kommer, tillsammans med övriga divisionschefer och hälso- och sjukvårdsdirektör, forma och utveckla hälso- och sjukvården i Dalarna. Du leder och utvecklar din division för att optimera arbetssätt och ge medarbetarna rätt verktyg för att lyckas i sina roller.

Du ingår i ledningsgruppen för hälso- och sjukvården där ni tar ansvar för att hälso- och sjukvården uppfyller sitt givna uppdrag för patienterna med säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet i samverkan med andra berörda verksamheter.
I uppdraget ingår även samarbete med interna och externa vårdaktörer samt samverkan med fackliga organisationer.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett chefsförordnande på fyra år.

Din profil
Rollen innebär såväl stort ansvar som utmaningar och vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du triggas av utmaningen i att leda hälso- och sjukvården i Dalarna där du vågar kliva in och ta ansvar för att utifrån den kraft och gedigna kompetens som finns i organisationen driva utvecklingen framåt. Du är en erfaren chef och ledare med bakgrund från komplexa organisationer och erfarenhet av att leda genom andra. Som ledare är du prestigelös, inspirerande och en god kommunikatör. Tjänsten innebär ansvar för ekonomi- arbetsmiljö- och personalfrågor. Har du dokumenterad erfarenhet av detta är det meriterande.

Du har en relevant akademisk utbildning, kunskap och erfarenhet från hälso- och sjukvården samt gärna erfarenhet från arbete inom politiskt styrd organisation. Vi ser det som självklart att du är en innovativ, stabil, närvarande och handlingskraftig person som drivs av tanken att tillsammans med andra få vara med och påverka inom en stor organisation. Du har förmåga att tänka i nya banor och är inte rädd att utmana traditioner. Befattningen förutsätter ett intresse för forskning, utbildning och innovation.

Körkort erfordras.

Befattningen är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och är placerad i Falun.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering & Bemanning. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2024-09-11. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna rekryteringskonsult Anna Andersson 0708-215 318.

Fackliga kontakter:
SACO, saco.dalarna@regiondalarna.se
Kommunal, kommunal.centralt@regiondalarna.se
Ledarna, ledarna.dalarna@regiondalarna.se
Vårdförbundet, marion.vaeggemose@vardforbundet.se
Vision, vision.falun@regiondalarna.se

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.