Hoppa till innehåll

Speciallärare/Specialpedagog

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta på vår skola!

Stiftelsen ERK som är fristående huvudman för Sverigefinska skolan med årskurserna F-6 samt förskolan Pikku-Erkki grundades 1993. Verksamheten är tvåspråkig och icke-vinstdrivande. Verksamheten drivs i den egna byggnaden på Vasbergsgatan 5 i Eskilstuna, en vacker, centralt belägen, anrik gammal skolbyggnad. Tillsammans finns ca. 130 barn inskrivna i verksamheten (förskola och skola) och ca. 25 personal. Stiftelsens uppgift är det finska språkets bevarande i Eskilstuna och Sverige och målsättningen är att lära barnen/eleverna finska och svenska på en nivå som möjliggör en aktiv tvåspråkighet samt stöttar deras sverigefinska identitetsutveckling.

Inför höstterminen 2024 söker vi:

Speciallärare/Specialpedagog på heltid.

Du arbetar i vår Studio med att undervisa och stötta elever både individuellt och i mindre grupper.

Du kommer även att vara stöd för lärare i deras arbete med extra anpassningar i skolans lärmiljöer. Du stöttar personal med att ta fram kompensatoriska hjälpmedel och anpassade läromedel för elever i behov av det.

En del av tjänsten innehåller att göra kartläggningar/utredningar, skriva och följa upp åtgärdsprogram. Du följer upp extra anpassningar, kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram med lärare och samarbetar med skolledningen och elevhälsan. Du är en del av den samlade elevhälsan och arbetar främjande och förebyggande samt på olika sätt är delaktig i utvecklingsarbetet mot ökad måluppfyllelse.

Du har goda ledaregenskaper, är trygg, tillmötesgående och inlyssnande. Du har ett positivt förhållningssätt, höga förväntningar, är flexibel och tycker om variationen av arbetsuppgifter.

Du har ett genuint intresse för barn och motiveras av att se dem växa.

Vidare är du inriktad på att arbeta mål- och resultatinriktat, kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra, du arbetar aktivt för att utveckla verksamheten och vill även utvecklas själv.

Att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor är något du ser som självklart.

Våra arbetsspråk och undervisningsspråk är både finska och svenska. Till denna tjänst är goda kunskaper i svenska ett krav, kunskaper i finska är inte ett måste men ses som meriterande.

Tillträde 12 augusti 2024.

Varmt välkommen med din ansökan!

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning.

Vi håller löpande intervjuer under ansökningstiden, så skicka in din ansökan snarast!

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
13 juli 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se