Hoppa till innehåll

Reporter med passion för idrott och historieberättande sökes

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (29 dagar kvar)
Publiceringsdatum
16 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi erbjuder dig:

I denna tjänst blir du en del av en organisation som företräder idrottsrörelsen, du kommer ha en operativ roll där du bidrar med din expertis kring historieberättande journalistik. Du får också en bred och varierande roll med många kontaktytor, där du kommer jobba mot en spännande målgrupp och ingå i ett team av professionella och engagerade medarbetare. Du kommer verka i hela distriktet vilket omfattar samtliga kommuner i Södermanland, samt Södertälje och Nykvarn.

Det här gör du hos oss:

- På uppdrag bokar, besöker och producerar du nyheter och reportage från föreningslivet i distriktet.

- Du levererar högkvalitativa texter snabbt, bildsätter och anpassar dem för rätt kanaler.

- Paketerar nyheter / information och publicerar i våra externa kanaler.

- Bistår i de uppdrag som tillfaller kommunikationsteamet.

RF-SISU Sörmland företräder, stödjer och utbildar idrottsföreningar och förbund och i vårt uppdrag ingår det att kommunicera deras verksamheter, framgångar och utmaningar. Vi söker dig som är flexibel att lokalt möta idrottsföreningar runt om i distriktet för att producera nyheter och reportage kring de aktiviteter som sker.

Du kommer i huvudsak arbeta operativt med extern kommunikation mot målgruppen idrottsföreningar.

Din bakgrund:

Vi ser gärna att du är utbildad journalist, copywriter, kommunikatör eller genom arbetslivserfarenhet förvärvat dessa kunskaper.

Du har god förståelse för det journalistiska arbetssättet och det moderna medielandskapet. Du är formuleringsstark, har en god stilistisk förmåga och kan skriva texter som på ett trovärdigt sätt kommunicerar de budskap organisationen vill förmedla.

Du har hög digital kompetens och mycket god språklig förmåga i både tal och skrift. Du är trygg med att producera både rörliga och skriftliga reportage. Du är kunnig inom content-creating, har ett grafiskt öga och bidrar med att paketera budskap i Sociala medier.

Eftersom du blir en del av ett team ser vi gärna att du tycker om att jobba tillsammans, men dina arbetsuppgifter kräver att du är en person som trivs med att arbeta självständigt. Du är driven och uppsökande i kontakten med idrottsföreningar.

Kvalifikationer:

- Du är en duktig skribent med dokumenterad erfarenhet av att planera och skapa engagerande målgruppsanpassat innehåll för olika kanaler.

- Du är en person som har erfarenhet av föreningslivet och idrottsrörelsen.

- Du är trygg med verktygen Canva / adobesviten / SiteVision / Meta / Teams

Ditt uppdrag kräver att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Ditt team och arbetsplats:

Organisationen har ca 30 medarbetare och du kommer ingå i ett kommunikationsteam om fyra, varav tre kommunikatörer och en IT-specialist. Din tjänst är hybrid och vi har kontor i Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping och Södertälje. Du kan vara mobil och utgå från vilket kontor du önskar men vi kan erbjuda en fast plats på samtliga kontor förutom i Södertälje. Vi värnar en sund balans mellan arbete och fritid och du har möjlighet att vissa dagar i veckan arbeta hemifrån.

Förmåner:

Förmåner för dig som arbetar på RF-SISU Sörmland

(Dessa förmåner är i tid och summa baserade på en heltidstjänst, då denna tjänst är en halvtid kommer förmånerna även att reduceras utifrån grad av tjänst.)

· 3000kr i friskvårdsbidrag

· 2 h friskvårdstid (träning på arbetstid)

· 38,25 h veckoarbetstid

· Möjligheten att arbeta hemifrån i samråd med chef

· Frukt och kaffe på jobbet

Ansökningsprocessen:

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 30/9, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Arbetsprover kan komma att begäras under urvalsprocessen.

Tjänsten är på 50% med en visstidsanställning på 1 år med chans till förlängning.


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se