Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Junior teknisk systemförvaltare till systemintegrationssektionen

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är intresserad av!

Vi söker dig som vill jobba med helheten från kravställning tillsammans med verksamheten till integration tillsammans med systemutvecklarna och vidare till driftsättning tillsammans med driftorganisationen.

Här har du chansen att utvecklas och få en bred IT-erfarenhet med fokus på systemintegration.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten, SFE, förvaltar Försvarsmaktens IT-system för informationshantering. Systemen som enheten förvaltar finns inom områdena HR, ekonomi, ledning och styrning, logistik, stabstödsystem, tillsyn och integrationer.

Om sektionen

Sektionen Systemintegration ansvarar för förvaltning och utveckling av försvarsmaktens integrationslösningar. Sektionen står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning. Vi ansvarar även för andra och tredje linjens support för lösningen.

I arbetet ingår att förbättra, göra ändringar, ge användarstöd, vidmakthålla och omvärldsbevaka. Arbetet utförs för att systemen så effektivt som möjligt ska bidra till verksamheten och hålla över hela livscykeln.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemförvaltare inom Systemintegrationssektionen innebär teknisk förvaltning av Försvarsmaktens integrationsplattformar. Du kommer att arbeta självständigt men i ett team så att du har hjälp och stöd att få av dina kollegor.

Huvudsakliga uppgifter är att vidmakthålla och förvalta de IT-system för integration och system- till systemkommunikation som sektionen ansvarar för genom att felsöka, modifiera, installera och driftsätta samt naturligtvis dokumentera sektionens integrationslösningar och integrationssystem. Omvärldsbevakning och nyutveckling av funktionalitet ingår liksom livscykelhantering av nuvarande lösningar och system.

För att lyckas behöver du ha ett öppet förhållningssätt, en hög servicenivå och en vilja att söka samarbete även utanför sektionen. Du behöver också ha en förmåga att utifrån verksamhetens målbild se möjligheter till förbättringar och bidra till att driva dessa. Arbetet utförs på plats i våra lokaler i Enköping, resor i tjänsten förekommer.

Som junior systemförvaltare kommer du att ha möjlighet att kompetensutvecklas genom kurser och utbildningar för att hela tiden växa i rollen som systemförvaltare inom systemintegration. Övriga medlemmar i sektionen kommer att stötta dig för att du ska kunna ta ett allt större självständigt ansvar som integrationsspecialist i olika uppdrag och projekt.

Vi erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna anläggningar eller där vi har avtal, samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom systemvetenskap, IT eller liknande som av arbetsgivaren bedöms vara relevant för tjänsten eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • Kunskaper i minst ett objektorienterat programmeringsspråk
 • Kunskaper i scriptspråk
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att kommunicera och tillgodogöra dig information på engelska
Personliga egenskaper

Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten. Självklart är du noggrann och levererar hög kvalitet i ditt arbete. I rollen ingår att samarbeta både inom och utanför den egna enheten, det är därför viktigt att du är prestigelös och har en god förmåga att skapa samarbeten samt att ta egna initiativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av drift, underhåll och förvaltning av komplexa IT- och servermiljöer, gärna i myndighet eller större organisation
 • Erfarenhet av integrationsutveckling
 • Erfarenhet av system till system kommunikation
 • Tidigare arbete enligt ITIL-processen
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som civil anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping, resor i tjänsten till andra orter i Sverige förekommer.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Vill du veta mer om befattningen och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterande sektionschef Magnus Renmyr på telefon nr. 070-734 04 74. (pga semester under veckorna 29 till 33 är tillgängligheten begränsad, skicka sms för att bli uppringd).

Fackliga företrädare:
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Anna Tuulik

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren