Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Arméstaben söker controller till förbandsproduktion

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Armén - när och där det avgörs!

Befattningen erbjuder
Hos oss får du ett ansvarsfullt arbete där du är en del av arméns ekonomifunktion i en tid när ansvar och mandat från Försvarsmaktens högkvarter flyttas ut till arméstaben samtidigt som utveckling pågår i och med att Sverige nu är allierad i NATO. Ekonomifunktionen är numerärt sett tre befattningar i form av en senior controller och två controller. Denna befattning är tänkt att arbeta med planering, uppföljning, analys och återrapportering på kort och lång sikt med egna ansvarsområden inom planeringsperspektivet.

Om enheten
Förbandsproduktionssektionen är en del av planeringsavdelningen vid Arméstaben. Sektionens främsta uppgift består av att leda och styra arméns förband, skolor och centra i produktionen av krigsförband på kort och lång sikt. Sektionen har kompetenser inom ekonomi, personal, utbildning, logistik, infrastruktur samt övning/träning och består av både officerare och civila. Ekonomiarbetet sker i nära samarbete med arméns Ekonomi- och HR-chef placerade på planeringsavdelningens ledning, liksom med övriga funktionsavdelningar inom Arméstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbeta inom arméns planerings-, budget- och återrapporteringsprocess på kort och lång sikt
 • Leda arméns samlade budgetering av arméns kostnader och intäkter på kort och lång sikt för anslagsposten förbandsproduktion och beredskap
 • Delta i arméns återrapporteringsprocess inom förbandsproduktion och beredskap
 • Utveckla ekonomistyrningen och metodutveckling inom armén tillsammans med övriga inom ekonomifunktionen för armén
 • Stödja ekonomifunktionerna vid arméns 18 förband
 • Delta i försvarsmaktsgemensamt planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom ekonomistyrning
 • Tjänsteresor, i huvudsak inom Sverige, förekommer i tjänsten
Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, i kombination med minst fem års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i Excel, Word och Powerpoint
 • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i en större organisation, gärna statlig eller kommunal
 • Arbetslivserfarenhet i Försvarsmakten
 • Erfarenhet från verksamhetsledning
Personliga egenskaper
För att passa in och trivas i den här befattningen ser vi att du är tydlig, kommunikativ och flexibel som person. Du ser vad som behöver göras, samt har förmågan att arbeta strukturerat även då arbetet sker i högt tempo. Vårt arbete är till viss del periodiskt styrt så förmåga och möjligheten att i perioder vara mer arbetsintensiv är viktigt. Då kontaktytan är bred ser vi att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer inom organisationen. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:
Befattning: Civil
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: 100 %
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontaktas:
Rekryterande chef; Filip Scheynius nås via email: filip.scheynius@mil.se,
Senior controller; Linda Brandt nås via email: linda.brandt@mil.se.
De nås även på telefon via Försvarsmaktens växel; 0171-15 70 00

För information om rekryteringsprocessen kontaktas:
HR-generalist, Linda Olsson, nås via email: linda.olsson@mil.se eller växeln 0171-15 70 00.

Fackligaföreträdare (nås via FM växel 0171-157 000)
AST OF: Tobias Brandt
OFR/S: Claus Dehlin
Saco-S: Karin Gällmo
SEKO: Benny Augustsson

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev (max 1 sida) där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren