Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

1.Cyberförsvarsförbandet söker sektionschef S3/5

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN

Vill du vara med och påverka och utveckla Sveriges försvarsförmåga inom cyberdomänen och dessutom befinna dig mitt i händelsernas centrum? 1.Cyberförsvarsförbandet (1.CFF) söker nu en sektionschef till vår S3/5 funktion. Sektionen är under tillväxt där du kommer att ha stor påverkan på såväl arbetssätt som nyrekryteringar. Sektionen är en central del av förbandets stab, där din närmsta chef är stabschefen.

1.CFF är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberdomänen. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Våra antagonister har stora resurser och hög kompetens vilket ställer höga krav på oss som ska skydda systemen. Då förbandets verksamhet innebär hantering av skarpa insatser kommer du att vara en viktig spelare i att försvara Sverige och stärka vår samlade förmåga inom cyberdomänen. Förbandet i sin helhet är under utveckling vilket innebär att du i rollen som sektionschef S3/5 spelar en viktig roll i att bidra med kloka tankar och nya infallsvinklar i verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef leder du operativ verksamhet vid förbandets S3/5. Du kommer, tillsammans med din sektion, leda förbandets planering, bereda och hantera inkomna uppgifter rörande operationer och insatser. Detta innebär samordning och koordinering av förbandets insatsverksamhet där uppgifter såsom uppföljning av pågående verksamhet, leda ordergivningar, och planering och utvärderingar samt prioritering av uppgifter hör till vanligheterna.

Rollen innefattas även av att leda och stödja förbandets kort- som långsiktiga arbeten med förutsättningsskapande åtgärder inom ramen för Försvarsmaktens ordinarie planeringscykel, exempelvis målsättningar och värderingar för krigsförband samt förbandets övningsverksamhet. I tjänsten ingår att tjänstgöra som vakthavande befäl vid förbandet utanför ordinarie tjänstetid (H24) enligt schema.

För dig som hanteras via centrala chefsförsörjningssektionen (CFS) råder vi dig att vara öppen gentemot dem avseende din intention att söka tjänsten för att undvika eventuella missförstånd under rekryteringsprocessen.

Vad vi erbjuder dig
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna leverera resultat i dina arbetsuppgifter.
 • Snabbt kunna se resultat efter genomförda operationer där kedjan från fattade beslut till direkt verkan på Sveriges försvar och säkerhet är kort
 • Årlig utbildningsplan som du själv har goda möjligheter att påverka för att fördjupa din kompetens och då i synnerhet inom cyberområdet.
 • Kompetenta och drivna kollegor som jobbar mot ett gemensamt syfte
 • Arbetet sker på plats men vi lägger mycket fokus på att du ska ha en bra balans mellan arbete och privatliv.

Kompetenskrav

 • OF 3
 • Erfarenhet att leda planering och insatser i ett krigsförband
 • Erfarenhet av stabstjänst inklusive planerings- och orderarbete
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om, och erfarenhet av it-säkerhetsrelaterad verksamhet
 • Yrkeserfarenhet från flera försvarsgrenar
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen krävs det att du arbetar bra tillsammans med andra människor, är lyhörd och ser dig själv som en god kommunikatör. Vi ser framför oss att du har en positiv attityd gentemot ditt arbete där du tar initiativ för att lösa dina uppgifter på ett tillfredsställande sätt. Människor i din omgivning beskriver dig som lugn och stabil i stunder av stressade situationer. Du har en förmåga att väga samman komplex information och presentera det på ett tydligt och konkret sätt. Vidare ser vi även att du har en god vana att driva arbetsgrupper framåt där du i tidigare roller haft arbetsledande befattning, oavsett om detta inneburit ett formellt personalansvar. Vi kommer under rekryteringsprocessen lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övriga krav


För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du ska kunna hantera och bruka vapen.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 11 augusti. Vi önskar att din ansökan innehåller CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Då ansökningsperioden för denna annons sammanfaller med ledigheter kommer återkoppling på din ansökan att ske under v.34. Eventuella frågor om tjänsten kommer att besvaras via mejl under hela annonseringsperioden.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2409” på din ansökan.

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen enligt instruktionerna ovan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren