Hoppa till innehåll

Djurhälsoveterinärer till Småland och Västergötland

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (13 dagar kvar)
Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

”Jag jobbar på Växa för att jag vill jobba med kor och lantbrukare. Här finns otroligt mycket kunskap och därför är Växa en perfekt plats för mig som vill utvecklas vad gäller förebyggande djurhälsoarbete. Dessutom trivs jag hos en arbetsgivare som tillåter mycket egen planering och där jag slipper jobba helger och kvällar.”

Så beskriver en av våra djurhälsoveterinärer sitt jobb på Växa och om du tycker att detta låter som en arbetsplats för dig så ska du läsa vidare.

Just nu söker vi fler veterinärkollegor till våra team i Småland och Västergötland.

Som djurhälsoveterinär på Växa jobbar du strategiskt och förebyggande med djurhälsoarbetet inom svensk mjölk- och köttproduktion i fält. Det är ett omväxlande och roligt jobb som ger dig stor frihet att under eget ansvar planera och lägga upp det dagliga arbetet.

Vi söker dig som har ett stort intresse för nöt och vill utvecklas tillsammans med oss. På Växa kommer du att bli duktig på kor även om du i nuläget inte har så stor erfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som förmågan att skapa relationer och samarbeta med både kunder och kollegor. Du behöver ha god förmåga i att arbeta självständigt och planera din arbetstid på ett bra sätt.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med nöt är ett plus samt att du har god känsla för service och problemlösning. Seminkompetens samt kompetens i SSB, HPM och ViLA är meriterande men inte ett krav.

Var du än jobbar samarbetar du nära med andra kollegor inom Växa som husdjurstekniker och övriga rådgivare och du kommer märka att samarbetet mellan yrkesgrupper är roligt och utvecklande för både kund och medarbetare.

På Växafinns tid för både samverkan och utveckling inom de områden du ansvarar för och duhar ett stort nätverk med kunniga kollegor bara ett samtal bort. Vidareutbildning och kompetensutveckling är en självklar del av arbetet.

Omfattning ochplaceringsort

I Småland söker vi en veterinär till vår driftsplats i Eksjö. Här jobbar ett härligt gäng där det är lätt att trivas och du har nära till veterinärkollegor både lokalt och på omkringliggande driftsplatser.

I Västergötland söker vi en veterinär som vill utgå från driftsplatsen antingen i Falköping eller Vänersborg.

Driftsplatsen i Falköping är större än den i Vänersborg men båda bjuder på ett trevligt gäng kollegor med bred erfarenhet inom Växas områden och du blir en del av teamet av veterinärer i Västergötland där det idag jobbar en djurhälsoveterinär på vardera driftsplats.

Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar (efter 6 månaders provanställning) med tjänstgöringsgrad 80-100 %.Fast månadslön.

Om du finns på annan ort och känner att detta är ditt drömjobb så är du också välkommen att höra av dig, gärna i form av en spontanansökan, som alltid ligger öppen hos oss. Beroende på kompetens och geografi kan ytterligare tjänster bli aktuella att tillsätta.

Lämplig utbildning och erfarenhet

Du är idag legitimerad veterinär, och har goda kunskaper i svenska. Bra kommunikationsförmåga är av stor betydelse. B-körkort är ett krav. Vi förutsätter att du har intresse av förebyggande djurhälsoarbete i nötkreatursbesättningar, och vill arbeta för att utveckla svensk animalieproduktion i nära samarbete med lantbrukare och våra andra rådgivare.

Personliga egenskaper som att kunna skapa förtroende och kunna samarbeta med både kunder och kollegor, är viktiga i arbetet. Allra viktigast är att du har en vilja att leverera det som kunderna behöver för att uppnå en hållbar livsmedelsproduktion.

Meriterande, men inte ett krav, är semin-kompetens samt kompetens i SSB, HPM och ViLA.

Vi erbjuder bland annat:

  • Ett flexibelt arbetsliv
  • Individuellt anpassad kompetensutveckling
  • Sjukvårdsförsäkring
  • Friskvårdsbidrag

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Regionchef Djurhälsa väst Liza Engqvist (Västergötland)

Tel: 010-471 03 82, mail: liza.engqvist@vxa.se

Avdelningschef Djurhälsa Helena Torkelsson (Småland)

Tel: 010-471 05 30, mail: helena.torkelsson@vxa.se

Facklig representant Therese de Haan, Akademikerna

Tel: 010-471 05 81, mail: therese.dehaan@vxa.se

Ansökan

Sista ansökningsdag: 15 september 2024.

Skicka in din ansökan omgående (vi rekryterar löpande och tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång).

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag.

Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan: www.vxa.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se