Hoppa till innehåll

Ekonomichef till Degerfors Long Products

Publiceringsdatum
14 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

EKONOMICHEF TILL DEGERFORS LONG PRODUCTS

Degerfors Long Products förvärvades under 2023 genom en så kallad carve-out och nu söker vi en Ekonomichef som ska leda ekonomifunktionen och samtidigt vara en viktig del i det operativa utförandet på avdelningen. Hos oss får du förtroende att ta ansvar och egna initiativ inom ramen för vad som skall levereras. Rollen har en bredd som gör den stimulerande för dig som gillar variation och omväxling parallellt med den grundstruktur och de leveranstider som finns på en ekonomiavdelning. 

Du kommer att arbeta nära din ekonomipersonal och även ha stort stöd av VD som är mycket van, och har stor förståelse för, bolagets ekonomiska processer.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha stora möjligheter att påverka utformningen av ekonomifunktionen, samtidigt som du förväntas ta ett helhetsgrepp för att säkerställa både regelefterlevnad och koncernens rapporteringskrav. Parallellt med detta ska du utveckla processer och metoder för att ekonomifunktionen ständigt ska vara en professionell stödfunktion för verksamheten. Rollen som Ekonomichef ingår i bolagets ledningsgrupp.

Ekonomifunktionen består för närvarande av ca 1,5 medarbetare, vilket innebär att du som Ekonomichef också kommer att ta ansvar för delar av det operativa arbetet på avdelningen. Detta inkluderar uppgifter som:

  • Förbereda, leda och ansvara för ekonomifunktionen för att säkerställa korrekt, aktuell och följsam koncernrapportering inom utsatta deadlines.
  • Driva processer för budgetar, prognoser, analyser och uppföljning samt cash flow.
  • Leda utvecklingen av ekonomiavdelningen, inklusive policyer, processer och rutiner samt utveckling av systemstöd.
  • Löpande utvärdera verksamhetens ekonomiska hälsa och ge insikter till övriga ledare för processoptimering.
  • Stödja VD och andra medlemmar i ledningsgruppen.

Det är också viktigt att du sätter dig in i och förstår verksamhets- och koncernmässiga inslag som lagerredovisning, viss IFRS/IAS-redovisning, valutahantering, kreditlimits och liknande. Inom koncernen stimuleras ekonomiavdelningens medarbetare av ständiga förbättringar av både innehållet och metoderna för rapportering, vilket bidrar till både personlig och organisatorisk utveckling.
Förutom att du rapporterar till VD, förutsätts du också arbeta dig in i rollen som VD:s högra hand i bolaget.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker har en universitetsexamen inom ekonomi eller liknande, samt gedigen erfarenhet från operativt ekonomiarbete inom tillverkande industri – gärna med erfarenhet från en koncernstruktur. Du har god kunskap om finansiell rapportering och en grundläggande förståelse för redovisnings- och rapporteringsstandarder. Att leverera högkvalitativa uppgifter inom utsatta deadlines är en självklarhet för dig. Dina kunskaper i både engelska och svenska är utmärkta, både i skrift och tal, och du har mycket goda färdigheter i Office-paketet, särskilt Excel och PowerPoint. Erfarenhet av Power BI är meriterande.

Rollen som Ekonomichef hos oss kräver omfattande analytiska färdigheter och hög professionalism. Du behöver ha en mycket god förmåga att planera och organisera arbetet effektivt, även när deadlines är korta. Du trivs i en transparent, team-baserad, utmanande och förtroendefull miljö där fokus ligger på utförande och leverans.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Ekonomichef är en direktrekrytering där du blir anställd av Degerfors Long Products. Placeringsort: Degerfors. Distansarbete: 1-2 dagar/vecka. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Ansökningar via e-post behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se