Hoppa till innehåll

Sylvamo, Nymölla bruk söker Virkeschef

Sista ansökningsdag
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sylvamo Nymölla bruk ligger två mil öster om Kristianstad i Bromölla kommun. Bruket tillverkar pappersmassa med magnefitmetoden och obestruket finpapper. Multicopy är vår mest kända produkt. Produktionskapaciteten är 340 000 ton massa och 475 000 ton finpapper.

Vad erbjuder vi dig?Hos oss på Sylvamo, Nymölla bruk får du möjligheten att arbeta i ett stort internationellt företag med en tydlig lokal förankring och goda interna utvecklingsmöjligheter. Vi värdesätter våra medarbetares välmående och trygghet genom goda förmåner, kollektivavtal och säkerhet som högsta prioritet i enlighet med vårt motto #peoplebeforepaper.

Vi erbjuder en varierande tjänst med både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du får möjlighet att vara en del av ett internationellt kollektiv och samtidigt vara en del av den lokala verksamheten i Nymölla bruk. Rollen innebär en unik möjlighet att vara med och utveckla virkesstrategier för Sylvamo från grunden och sedermera säkerställa hållbar virkesanskaffning. Om tjänstenDina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla alla aspekter av vår fiberanskaffning
  • Utveckla och bidra positivt till säkerhet och arbetsmiljö
  • Skapa rutiner för att kontinuerligt optimera våra fiberbeställningar på ett uthålligt sätt från kostnads- och kvalitetssynpunkt
  • Skapa kvalitetsprogram som bidrar till en effektivare användning av fiberråvaran
  • Utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner och processer gällande fiberleveranserna
  • Utveckla vår förmåga att analysera virkesmarknaden och prisutvecklingen i de olika delarna av vårt anskaffningsområde både på kort och på längre sikt
  • Utveckla vår fiberanskaffningsstrategi för att säkerställa brukets konkurrenskraft i framtiden, baserat på en bred förståelse om det aktuella marknadsområdet och aktörerna inom det

Som virkeschef på Nymölla bruk samarbetar du med brukets virkesleverantörer gällande den operativa verksamheten, samtidigt som du bidrar i strategiska frågor för brukets räkning. Det ställer krav på en god förmåga att röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Du kommer analysera resultat, nyckeltal och måluppfyllnad gällande priser, volymer och kvalitet för att sedan skapa handlingsplaner för hur vi på bästa sätt kan förbättra vår verksamhet. I rollen ingår även aktivt relationsbyggande med potentiella samarbetspartners i regionen.

Vem är du?Vi söker dig som är kommunikativ och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete inom egen organisation, men även i förhållandet till våra businesspartners. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är ett krav tillsammans med förmågan att lyssna, ha högt eget driv och god affärsmässighet. För att trivas i rollen behöver du vara bekväm med att arbeta självständigt och vara duktigt på att arbeta strukturerat. Vi ser även gärna att du är analytisk, kreativ och vågar se möjligheter utanför boxen.

Dina kunskaper och erfarenheter

  • Godkänd gymnasieexamen
  • B-körkort då resor i tjänsten förekommer
  • Minst 10 års erfarenhet inom skogsbranschen, speciellt inom virkesanskaffning
  • Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer
  • Erfarenhet av importverksamhet är meriterande
  • Akademisk utbildning inom skog, alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav, tyska är meriterande
  • God lokal kännedom från regionen är meriterande

ÖvrigtTjänsten som Virkeschef är förlagd till dagtid och löper tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du har ditt kontor på Nymölla bruk, i Bromölla kommun och vi ser gärna att du tillbringar merparten av din arbetstid där eftersom du i din roll har ett nära samarbete med bruket. Vi tillämpar provanställning.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Leo Witick på leo.witick@sylvamo.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linnéa Wittink på linnea.wittink@sylvamo.com

Sista ansökningsdag är den 6 oktober men urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu. Tillsättning kan komma att ske under pågående annonsering.På Sylvamo värdesätter vi att spegla samhället och anser att kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald är en tillgång för verksamheten. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se